10 ok, amiért nagyon várjuk az idei Sziget fesztivált
Írta:

10 ok, amiért nagyon várjuk az idei Sziget fesztivált

Idén is libabőrözős élményre számíthatunk.

A Sziget fesztivál fiatalok és fiatalos lelkűek tízezreinek jelenti a kánaánt, míg a közelben lakóknak már előre borzolja a kedélyeit a lelakott környék, az egy hétig használhatatlan közeli Auchan és a mindig tömött HÉV-szerelvények. Mi most a lelkes tervezgetés közben összedugtuk a fejünket, és összeírtuk, miért is várjuk minden évben – immár 25. alkalommal az augusztust.

  1. Pink. Nyilván. A Nagyszínpad fő attrakciója már önmagába is olyan, ami miatt megéri kilátogatni. Több tízezer ember várja csak miatta az idei fesztivált, mert ők még nem olvasták a további 9 indokot.
  2. A workshopok. Ha egy-egy fél napra sikerül kijózanodni, és összegyűjteni a lelkierődet, akkor nézz szét, hogy milyen workshop van éppen aznap. Idén ugyanis a fúziós hastánc és a tűzzsonglőrködés rejtelmeibe is bepillantást nyerhetünk többek között.
  3. A tematikus partyk lényege, – milyen meglepő – hogy a közönségnél több ezer darab egyforma valami lesz, amivel aztán lehet dobálózni, tapsolni, integetni. Idén is lesz pompom party, labda party, tapsrúd party, zászlós party és color party is.
  4. Cinema Hungary filmvetítések: Az idei szigeten nem csak a zenei kínálat lesz egészen rendkívüli, de a filmkínálat is. A Magyar Nemzeti Filmalap jóvoltából ugyanis számtalan magyar filmet láthatunk majd, egészen az 1914-es (!) A tolonc című filmtől az idei év legnagyobb sikeréig, a Testről és lélekeről című filmig.
  5. Mert újra gyereknek érezhetjük magunkat. A koncerteken túl a Sziget olyan, mint egy hatalmas játszóház: minden játszik, minden nyer, a gátlások pedig szerencsére a beengedőkapukon kívül maradtak.
  6. A különböző jóga és meditációs foglalkozások, amik közül az idei kedvencünk a Sleeping Beauty Project által létrehozott alvó installáció, amely segítségével a fesztiválozók egy vezetett altatásban vehetnek részt.
  7. A nagy beszélgetések. És most nem a rozéfröccs fölöttiekre gondolunk, hanem a TedX sátorra, ahol a minimalizmustól kezdve a filmszakma jövőjén át az unlearning fogalmával is megismerkedhetünk.
  8. Egy évre elegendő magyar koncertélmény. Hogy ott lesz–e a kedvenc magyar zenekarod a Szigeten? Ott! Igen, még ő is. Meg ő is. Ha végigtolsz pár estét a magyar zenei sátornál, nem lesz okod más koncertre menni a következő hónapokban.
  9. A Sziget beach. A Dunában fürdőzni tilos – és ilyenkor egy kicsit mégis lehet. Meg lehet lazulni a színes, óriás textil dekorációk árnyékában, puha szőnyegen és kígyópárnákon, hogy kipihend az előző este fáradalmait.
  10. Az Artzone, ahol újrahasznosított PVC-fóliából és számtalan más anyagból készíthetsz fesztiválkiegészítőket, Sziget zászlót, megtanulhatsz barkácsolni, ültethetsz növényt vagy kipróbálhatod, hogy te mit kezdenél egy tejfölös dobozzal, egy jancsiszeggel, egy szívószállal, egy befőttes gumival és a feladattal, hogy mini légkondit hozz létre.

 

Szóval ne feledjétek: Sziget Fesztivál, augusztus 9-16!

  • 965 2017. július 31 Belföld 2017. július 31.

    Facebook Comments