Ezt finanszírozta az Unió 2015-ben

Ezt finanszírozta az Unió 2015-ben

Mutatjuk a futó projekteket, amik EU-s támogatás nélkül nem jöhettek volna létre.

2015 A fejlesztés európai éve volt és nem is fukarkodtak a támogatással. Olyan nagyszabású projektekhez kaptunk Uniós pénzeket, mint a budai fonódó villamoshálózat kiépítése, ami szinte az összes budai járat, és ezáltal egész Buda életét nagyban befolyásolja. A budai fonódó összköltsége 17,6 milliárd Ft, a Széll Kálmán téri ág költsége 12,5 milliárd Ft (ebből 90,4% Uniós támogatás), a Bem rakparti ág költsége pedig 5,1 milliárd Ft (ebből 63,8% az Unió által biztosított forrás). Ráadásul ebből az is kitűnik, hogy a Szélll Kálmán tér felújítása is Uniós segítséggel tud megvalósulni.

De persze a fejlesztések nem csak a fővárost érintik (sőt!). EU-s pénzből fejlesztették az Evangélikus Diakóniát, aminek köszönhetően az idősgondozás, a fogyatékkal élők ellátása, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak való segítés területén értek el komoly eredményt a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményei. Ezen kívül tumor-diagnosztikai fejlesztés zajlott Szegeden, napelemekkel szereli fel a három legnagyobb energiaigényű klinikai tömbjét a Pécsi Tudományegyetem, új üzemcsarnokot épített a Samsonite Szekszárdon és foglalkoztatást növelő program valósult meg Győr-Moson-Sopron megyében. Ez persze csak a töredéke a megvalósult programoknak, amikről méltatlanul kevés szó esik. Hogyha érdekel, hogy a te környezetedben mire fordítanak még EU-s pénzeket, azt például ezen a térképes keresőn megnézheted.

Az előző, 2007-2013-as ciklusban (aminek a lehívása 2015 végéig tart) több, mint 8000 milliárd forintot hívott le Magyarország, ezzel pedig 100%-ban fel tudtuk használni a számunkra biztosított keretet. A következő szakaszban munkahely teremtésre, egzisztenciateremtésre szánják leginkább a forásokat: a 12.000 milliárd forintos keret 60%-a megy majd gazdaságfejlesztésre.

  • 1618 2016. január 01 Belföld 2016. január 01.

    Facebook Comments