GIF-ek mutatják be, milyen lesz a Városliget az átépítés után
Írta:

GIF-ek mutatják be, milyen lesz a Városliget az átépítés után

 

Ilyen lesz a Városliget a Pecsa lebontása után, az új Nemzeti Galériával.

 

Bár még mindig tart a tiltakozás a Városliget beépítése, illetve a ligeti fák kivágása ellen, sokan már most biztosak abban, hogy az átalakítások már úgyis elkerülhetetlenek, és inkább azon gondolkodnak, hogy vajon hogy fog kinézni sokunk kedvenc futó- és/vagy kutyasétáltató helye a „beavatkozások” után.

 

Így hát nem is meglepő, hogy sokan voltak kíváncsiak azokra a GIF-ekre is, amiket a Liget Látvány oldal tett közzé. Ezeken az látható, hogy a Pecsa lebontása után milyen lesz a terület parkosítása, illetve az új Nemzeti Galéria.

 

Az épületet a japán SANAA építész iroda tervezte, a következő látványtervek pedig a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. oldalán nyilvánosságra hozott tervek alapján készültek. „Bemutatom a jelenlegi állapotot, az Ingatlanfejlesztő által felépítendő épületet, és ennek alternatíváját, a Pecsa lebontása után a terület parkosítását” – írja a Liget Látvány oldal készítője.

 

Majd hozzátesz pár számadatot: „az épület felépítése 171 fa kivágásával jár, 22 fa értéke 2,5 millió Ft feletti, további 13 fa értéke 1 és 2,5 millió Ft közötti értékre tehető”.

 

Ha ennyi személyes véleményt megengedtek nekünk, mi még mindig úgy érezzük, hogy ennek a beruházásnak máshol jobb helye lett volna. Mert mi is így szeretjük a Ligetet, ahogy most van – különösen a most tömegével pusztulásra ítélt gyönyörű fákat.

 

A GIF-eket itt nézhetitek meg: http://ligetlatvany.hu/

  • 1156 2016. május 18 Belföld 2016. május 18.

    Facebook Comments