Hatalmas elismerés: fődíjat nyert a Wellhello film
Írta:

Hatalmas elismerés: fődíjat nyert a Wellhello film

Mindenkit meglepett a hatalmas siker.

 

Nem csak a mozikban, de a fesztiválokon is tarol a Tiszeker Dániel rendező és Lévai Balázs producer nevével fémjelzett Wellhello film, a #Sohavégetnemérős. A film tavaly került a magyar mozikba, majd márciusban a Magyar Filmdíjon vehette át a közönségdíjat, azóta pedig több nemzetközi filmfesztivál programjába is bekerült. A fiatal színészekből és elsőfilmes alkotókból álló csapat most talán minden eddiginél nagyobb elismerést kapott.

Július 3-án az egyik legrangosabb francia független filmfesztivál, a Paris Art and Movie Awards fődíját kapta meg Párizs egyik legpatinásabb művészmozijában, a Le Cinema du Balzacban. A Champs-Elysées-en tartott PAMA idén harmadik alkalommal válogatott a nemzetközi független filmes felhozatalból – írja a mandarchiv.hu.

Ráadásul a legjobb rendező és a legjobb vágás (Mészáros Attila) kategóriájában is jelölték a filmet, amiket bár nem váltott díjra, de így is hatalmas szó, hogy felfigyelt a szakma egy ilyen rétegfilmre.

A filmről:

A #Sohavégetnemérős egy zenés játékfilm, melyet a Fluor Tomi és Diaz álmodott meg a Wellhello slágerei alapján. A hat történetet Wellhello dalokkal egybeszövő film generációs alkotás: a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja, szinte minden alkotója harminc alatti.

  • 1122 2017. július 18 Belföld 2017. július 18.

    Facebook Comments