100 hajléktalan fotózza Budapestet
Írta:

100 hajléktalan fotózza Budapestet

Száz hajléktalannak adtak eldobható fényképezőgépeket, hogy fotózzák le Budapestet – a My Budapest Photo Project legjobb munkáiból hamarosan kiállítás nyílik, és naptár is készül.

 

Sokan lenézik, megvetik a hajléktalan embereket, nem is tudván, mennyi tehetséges művészlélek van köztük. Ezért egyrészt a nagyközönség figyelmét szeretné felhívni a hajléktalanság problémájára, másrészt pedig a hontalanoknak szeretne esélyt adni a Budapest Bike Maffia – kezdeményezésük, a My Budapest Photo Project ezért jött létre.

 

A szervezők önkénteseket kértek meg, hogy adjanak át száz hajléktalannak egy-egy eldobható fényképezőgépet, akik ennek segítségével lefotózhatják Budapestet: megörökíthetik a várost, ahogyan ők látják. Az elkészült fotók közül egy zsűri választja ki a legjobbakat, amelyeket ki is állítanak. A kiállítás látogatói pedig szavazhatnak a képekre, és a szavazatok alapján az első 12+1 felvétel bekerül a My Budapest 2017-es naptárába.

 

A nyertes hajléktalan művészek pénzjutalmat kapnak, valamint a naptárak eladásából származó bevételével is az alkotókat fogják támogatni a szervezők.

 

Személyes véleményem szerint a hajléktalanság problémáját igenis komolyan kell venni, mert egyre súlyosabb a helyzet (már az eddig nyugis 14. kerületi otthonunk környékére is beköltöztek azok, akiknek nincs hová menniük). De pénzjutalom helyett hasznosabbnak tartanám, ha olyan dolgokat kaphatnának, amikből tartósan nagyobb hasznuk származik – új munkahelyek lehetősége például nemcsak napokra tenné őket boldogabbá, hanem tartósan is megváltoztathatná az életüket.

 

A My Budapest Photo Project reklámfilmje:

  • 1303 2016. augusztus 09 Belföld 2016. augusztus 09.

    Facebook Comments