Lenny Kravitz végre ismét Budapestre jön
Írta:

Lenny Kravitz végre ismét Budapestre jön

Jövő nyári turnéjának második állomásaként látogat el hozzánk.

 

Eljött a pillanat, amire minden hazai Lenny Kravitz rajongó régóta várt: az 53 éves zenész nemrég bejelentette új, 11. stúdióalbumát „Raise Vibration” címmel, és ehhez kapcsolódó 2018-as európai nyári turnéját.

 

Ennek második állomásaként Budapestre is ellátogat. A műfajokat mesteri ügyességgel vegyítő funk-rock zenész 2018. június 3-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. Bármilyen nehéz is elhinni, Lenny utoljára 2008-ban, szóval lassan 10 éve koncertezett fővárosunkban, a debreceni Főnix Csarnokban pedig 2009 júniusában lépett fel.

 

Tudtad?

Lenny Kravitz nemcsak nagy művész, hanem rekorder is. Eddig négy Grammy-díjat nyert, ráadásul ezeket egymást követő években, 1999 és 2002 között, amivel rekordot állított fel. A négy győztes dal a Fly Away, az American Woman, az Again és a Gig In volt.

 

Tíz stúdióalbuma több mint 38 millió példányban kelt el világszerte. Legnagyobb sikere kétségtelenül az Are You Gonna Go My Way volt 1993-ból. Dalszerzőként, zenészként, producerként olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Madonna, Vanessa Paradis, Slash, Sean Lennon, Steven Tyler (Aerosmith), Mick Jagger, Michael Jackson, Al Green vagy Curtis Mayfield.

 

  • 962 2017. december 19 Belföld 2017. december 19.

    Facebook Comments