Ez a film lett minden idők legviccesebbje
Írta:

Ez a film lett minden idők legviccesebbje

Woody Allennek hét filmje került be egy amerikai közönségszavazáson a 101 legviccesebb közé, de ez vitte el végül a pálmát. Szerinted melyik minden idők legviccesebb mozifilmje?

A Writers Guild of America megkérdezte a közönséget, hogy szerintük melyik minden idők legviccesebb mozifilm-forgatókönyve, és a szavazás végeredménye szerint ez nem más, mint (dobpergés)… az Annie Hall.

Woody Allen és Marshall Brickman forgatókönyve olyan filmeket utasított maga mögé, mint az Idétlen időkig, a Van, aki forrón szereti, az Aranyoskám, vagy a Gyalog galopp. Érdekesség, hogy az Annie Hall meg is nyerte a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscar-díjat 1977-ben.

A 101 legviccesebb forgatókönyv mezőnyében még másik hat Woody Allen-film is bekerült a legjobbak közé, például a Fogd a pénzt és fuss. Harold Ramis két forgatókönyve is, az Idétlen időkig és a Party Zóna is az első tízben végzett.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a régebbi filmek vitték a pálmát ezen a közönségszavazáson, mivel a legújabb forgatókönyv a listán a 2011-es Koszorúslányok lett, ami a 16 helyen végzett, és újabb filmek közül még a 2009-es Másnaposok jutott be a legviccesebb filmek közé, ami a 30. lett. Illetve még egy, a 2007-es Superbad, avagy miért ciki a szex? című produkció is bekerült a középmezőnybe: 68. lett.

Szerinted melyik a legviccesebb mozifilm?

  • 1004 2016. január 05 Kultúra 2016. január 05.

    Facebook Comments