Színházi előadások, amik színesebbé teszik az őszt
Írta:

Színházi előadások, amik színesebbé teszik az őszt

Jönnek a szürke, esős, hűvös napok, amikor semmi kedved ahhoz, hogy kitedd a lábad a lakásból? Akkor most mondok és mutatok pár olyan régi és új színdarabot, amik miatt érdemes. 

Óz, a csodák csodája

Nagyon rég nem láttam már a klasszikust, színházban pedig még soha, ezért is várom már annyira az október 31-ei bemutatót – ezen a napon a Vígszínházban újraélhetem Dorothy, Totó, Madárijesztő, Bádogember és Oroszlán kalandjait, és újra gyermekké változva szurkolhatok nekik, hogy odaérjenek Smaragdvárosba, Óz, a nagy varázsló palotájának kapujához… rég nem vártam színházi élményt ennyire!

https://www.youtube.com/watch?v=4LtBhjzz_h4

 

Ma este megbukunk!

Ami elromolhat, az el is romlik. Akár ez is lehetne a mottója a Ma este megbukunk című előadásnak. Hogy miért? Mert a darabban egy amatőr színtársulatot kísérhetünk végig, akik megkísérelnek bemutatni egy darabot – egy klasszikus angol krimit –, ám az este katasztrófába torkollik. Az eredmény egy semmihez sem hasonlítható, tornádó erősségű vígjáték. A darab London legsikeresebb komédiája, a Centrál Színház előadását pedig egyedülálló módon az eredeti stáb állítja színre. Jól hangzik? Októberben még biztosan játsszák…

 

https://www.youtube.com/watch?t=13&v=L_vSR9YzQjc

 

Fame – A Hírnév ára

Október 18-án mutatja be a Budapesti Operettszínház a Fame – A Hírnév ára című darabot. Ez nemcsak azért érdekel, mert az 1980-as musicalt a kezdetektől sokan klasszikusként emlegetik körülöttem, hanem azért is, mert kíváncsian várom, hogyan tudják a fiatalok útkereséséről szóló musicalt az „itt és mostba” helyezni az alkotók. Na és persze az ifjú és örökifjú szereplők.

fotó:2.bp.blogspot.com

Lear király

Alföldi Róbert Lear királyát a Radnóti Színházban játsszák. A darab október 4-ei bemutatója után valószínűleg nagy az érdeklődés a helyek iránt, de ha ügyes vagy, elcsíphetsz egy-két jegyet, és megfejtheted, mit jelentenek a következő sorok. „Van, aki a szenvedésben tisztul meg, van, aki attól lesz bölcs, hogy megbolondul és van, aki attól kezd látni, hogy megvakul. A sarkaiból kifordult világ látomása, a kizökkent idő tragédiája a Lear.”

lear-kiraly-alfoldi-robert-jegyvasarlas-radnoti-szinhaz

fotó:jegyekitt.hu

Spamalot

Az egyik abszolút kedvenc darabom a Madách Színház repertoárjából, ami – ha még nem láttad – neked is a kedvenced lehet, feltéve, ha szereted a brit humort, pontosabban a Monty Python csoport humorát. A musicalhez a Gyalog galopp című klasszikus szolgál alapul, de ha megnézed az előadást, az alaptörténet újraélésénél sokkal többet kapsz. Ha viszont már csak decemberben tudnál eljutni színházba, akkor se csüggedj, ugyanis megsúgom, hogy akkor egy másik nagy kedvencemet, a Mary Poppinst adják a Madáchban.

 

https://www.youtube.com/watch?v=I5z1alGZ__A

  • 1306 2015. október 08 Kultúra 2015. október 08.

    Facebook Comments