Kézzel-lábbal külföldön

Kézzel-lábbal külföldön

Bátran kijelenthetjük, hogy hiánypótló darabot mutatunk.

 

A képen látható póló IconSpeak névre hallgat és 40 különböző, nemzetközileg ismert ikonnal rendelkezik. Hogy ez miért király? Mert soha többé nem lesz probléma szállás vagy étterem után érdeklődni egy olyan országban, aminek nem ismered a nyelvét. Igazából pont így született ez a póló is: három svájci srác lerobbant Vietnámban, és nyilvánvalóan ők sem tudták helyi nyelven elmagyarázni, hogy motorszervízt keresnének.

“Nagyon sokszor ütköztünk nyelvi akadályokba az utazásaink során, amikor csak mutogatva és rajzolva tudtuk valahogy megértetni magunkat” – mondja George, Steven és Florian.

„Innen jött az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha mindig kéznél lehetnének a leghasznosabb ikonok, és egyszerűen csak rámutathatnánk arra, ami felől érdeklődünk. Amikor a leghasznosabb ikonokat gyűjtöttük össze, egy egész hosszú listánk volt. Ezek közül csak azokat hagytuk meg a végső változatban, ami egyszerre hasznos és szükséges is. Olyan grafikai megoldásokra törekedtünk a megvalósításkor, amit mindenhol felismernek. E miatt nem mehettünk el nagyon művészi irányba, de az eredmény azért így is elég tetszetős lett.”

travel-shirt-iconspeak-world-15

travel-shirt-iconspeak-world-5

Képek: boredpanda.com

 

  • 1035 2016. június 23 Kultúra 2016. június 23.

    Facebook Comments