Top 5 kicsi fesztivál, amit ismerned kellene

Top 5 kicsi fesztivál, amit ismerned kellene

Nem csak a Sziget és a Volt jelenti a nyarat!

 

Ördögkatlan Fesztivál

Villányba nem csak a jó borok miatt érdemes ellátogatni: augusztus első hetében minden évben színészek, zenészek, művészek szállják meg a környéket, hogy az év egyik legbarátságosabb fesztiválját rendezzék, rengeteg előadással, koncerttel, kiállítással és egyéb művészeti programokkal. Az igazi bulis magyar koncertek (30Y, Quimby, Kiscsillag) mellett számtalan kis bandát ismerhetsz meg, és akkor még nem is említettük a Frida Kahlo workshopot vagy a Faluturisták, avagy interaktív szájtsíing (ezúttal) Beremenden programot.

Mikor: 2016. augusztus 2. – 2016. augusztus 6.

Web: www.ordogkatlan.hu

 

Gyula

A város két nagyszerű programsorozatot is rendez nyaranta: a Shakespeare Fesztiválon (július 7. – 2016. július 17.) a legjelentősebb Shakespeare előadásokat mutatják be hazai és külföldi társulatok, de a színdarabok mellett fontos szerepe van a zenének, a táncnak, a filmnek, az utcaszínháznak, és szakmai konferenciát is rendeznek a neves drámaíróhoz kapcsolódva.

Web: shakespearefesztival.hu

A Gyulai Nyári Fesztivál pedig 2 hónapon keresztül (2016. június 20. – 2016. augusztus 20.) szolgáltat nagyon jó okot az idelátogatásra.

Web: gyulaivarszinhaz.hu

 

Louis Armstrong Jazzfesztivál

A Bánki-tó partján évenként megrendezett nemzetközi fesztiválra a legjobb magyar jazz művészeket  és a hazánkban kevésbé ismert, világszínvonalú jazz-zenét játszó európai és tengerentúli együtteseket, előadókat hívják meg, ami által a Louis Armstrong Jazzfesztivál az ország egyik legrangosabb, nemzetközi jazzfesztiválja.

A vízi színpadi koncerteken túl minden évben meglepetéskoncerttel, jam sessionnel, gospel koncerttel és más kulturális eseményekkel készülnek, volt már például fotókiállítás, diaporáma bemutató, jazz-zenei témájú festmények kiállítása, táncbemutató és köztéri szoboravató is.

Mikor: 2016. június 24. – 2016. június 26.

Web: www.jazzfesztival.hu/

 

Everness Fesztivál

A balatonakarattyai Everness Fesztivált a spirituálisan nyitott embereknek találták ki: itt az önmeghaladás, a tudatosság, a nyitott gondolkodás, az egészséges életmód, a mozgás, a zene és valódi kikapcsolódás szellemében tölthetnek 5 napot a látogatók. A programsorozat keretében először érkezik Magyarországra James Redfield, A mennyei prófécia szerzője, és természetesen a legnevesebb magyar előadók is részt vesznek a rendezvényen: Müller Péter, Soma Mamagésa, Kassai Lajos, Fenyő Iván, csak hogy pár nevet említsünk.

Mikor: 2016. június 28. – 2016. július 3.

Web: www.everness.hu

 

Kisfaludy Színházi Fesztivál

A balatonfüredi Kisfaludy Színházi Fesztivál hat napon keresztül vár nem csak Kisfaludy színdarabokkal. Ha a Balatonnál nyaralsz június végén, július elején, akkor kár lenne kihagyni a  programsorozatot. A gyönyörű nyáresték és a könnyed, de minőségi szórakozás kombinációja felejthetetlen élményt nyújt.

Mikor: 2016. június 30. – 2016. július 5.

Web: www.kisfaludyszinhaz.hu/9-szindarab/296-kisfaludy-szinhazi-fesztival-2016

  • 1067 2016. június 24 Események 2016. június 24.

    Facebook Comments