Színes programok várnak az Űrhajózás napján
Írta:

Színes programok várnak az Űrhajózás napján

Az Űrhajózás napja alkalmából színes és ingyenes programokkal készülnek a Planetáriumban: kicsik és nagyok, hozzáértők és laikusok is megismerkedhetnek a világegyetem csodáival, ha ellátogatnak a Népligetbe április 13-án délután. 

Az emberek ősidők óta kémlelik az eget, és meséket, legendákat adnak tovább egymásnak a csillagokról. A múlt században viszont már valósággá vált az, amire sokan, sokáig vágytak: emberek jutottak el a világűrbe és a Holdra is.

 

Az Űrhajózás napja annak a jeles napnak állít emléket, amikor a Vosztok-1 űrhajó elhagyta az indítóállást – 1961. április 12-én, fedélzetén Jurij Alekszejevics Gagarinnal, a világ első űrhajósával. Gagarin repülése óta 35 ország félezernél is több űrhajósa járt Föld körüli pályán, vagy éppen a Holdon.

 

Az évfordulón a világűr meghódításának mérföldköveire emlékeznek a világ számos pontján, így Budapesten is, például a népligeti Planetáriumban. Április 13-án délután ingyenes műsorokkal kapcsolódnak az eseményhez: 14:30-tól A világűr meghódítása című 3D-s mozifilmet vetítik, majd 16:00-tól A holnap űrhajói címmel Zsombok Gábor tart előadást, 17:30-tól pedig Bolygóközi társasutazásra invitálnak mindenkit, egy planetáriumi műsor keretében.

 

A programokra a belépés ingyenes!

armstrong_1416675cfotó:matrac.hu

 

  • 1584 2015. április 10 Események 2015. április 10.

    Facebook Comments