Bújj Poirot bőrébe!

Bújj Poirot bőrébe!

Videójáték készült Agatha Christie: Az ABC-gyilkosságok című könyvéből.

 abcscreens01ajpg-19b9ad_x9kp.640

Akik azt mondják, hogy a gyerek megint egész nap videójátékkal butítja magát, azok még nem találkoztak az ABC-gyilkosságok alapján készült videójátékkal. A point and click játékban a regény főhősének, Hercule Poirot-nak a bőrébe bújhatunk, így kell megoldanunk a regényből ismert bűnesetet. És hogy ez azoknak se legyen unalmas, akik ismerik a megoldást, számtalan fejtörőn keresztül kell eljutnunk a gyilkosig.

11206583_387925_4d5635184c55ac442dfd844f5cd62ec2_wm

Nem csak helyszíneket és tárgyakat kell átvizsgálnunk, de le kell szűrnünk minden apró információt, amit az adott szituáció sejtet. Meg persze vannak egészen klasszikus játékelemek is: hogy nyitunk ki egy bezárt dobozt kulcs nélkül például. Amiért szerintem igazán zseniálisra sikerült a játék, az a következő: a regény, ahogy Agatha Christie legtöbb műve, pszichológiai tanulmány és realista társadalomábrázolás. Ezt sikerült átültetni a játékba is: a siker érdekében meg kell figyelnünk a többi karaktert: a viselkedésüket, sőt még a kedélyállapotukat is. Az pedig külön csavar, hogy ha azt tesszük az adott szituációban, amit az igazi Poirot tenne, egopontokat gyűjthetünk.

A történet, és a probléma, amit meg kell oldanunk, a következő: Poirot levelet kap, amiben egy elkövetkező gyilkosságot jelent be egy titokzatos idegen, ABC. Nem sokkal később, a megadott időben meghal Alice Ascher, Andoverben, még egy levél múlva Betty Barnard Bexhill-on-Sea-ben, majd Sir Carmichael Clarke Churston-ban. A nyomok egyértelműek, de Poirot most is a látszat mögé lát. De hogy pontosan mit, azt nem áruljuk el, töltsétek le a játékot Xbox-ra, PC-re vagy PlayStation-re, és derítsétek ki magatok!

  • 1451 2016. április 01 Események 2016. április 01.

    Facebook Comments