Operaházunk a legszebbek között
Írta:

Operaházunk a legszebbek között

A Magyar Állami Operaház nemcsak a hazánkba érkező turistákat, hanem a művészeket is elbűvöli – nemrég egy kiadványban is a legszebbek közé került. 

Nyolc év, tizenkilenc ország, negyven operaház. Ez David Leventi utazásainak mérlege, aki évekig járta a világot, hogy operaházakat fényképezzen, és ezek képeit egy különleges kiadványban mutassa meg a világnak.

 

„Szerintem maga a fellépés csak egy része az élménynek, amikor operába megyünk. Maga a tér is fontos szerepet kap” – vélekedett a fotós, aki minden egyes operaházban a hagyományostól eltérő nézőpontokat keresett a fényképezéshez, és sokkal inkább a belső részletekre fókuszált.

 

Opera című összeállításába Budapest, pontosabban Operaházunk is bekerült, ahol a művész még 2008-ban járt. De a könyvben láthatóak felvételek a milánói Scala, a New York-i Metropolitan, a párizsi Palais Garnier, a londoni Királyi Operaház, a moszkvai Bolsoj Színház, a Svéd Királyi Opera, a velencei Teatro La Fenice, és a szentpétervári Mariinszkij Operaház csodáiról is.

 

Érdekesség:

A képeket nemcsak a könyvben lehet megszemlélni, hanem a szerencsések egy kiállítás keretein belül is megtekinthetik azokat New Yorkban.

 

  • 1449 2015. augusztus 28 Kultúra 2015. augusztus 28.

    Facebook Comments