Elhalasztja a várva várt premiereket a Disney stúdió
Írta:

Elhalasztja a várva várt premiereket a Disney stúdió

Még jó sokáig közönségkedvenc filmek nélkül maradhatunk.

 

Az idei év sok szempontból furcsán alakul a koronavírus járvány miatt. Számtalan szórakozási lehetőségről kellett lemondanunk, és még továbbiakról le kell, hiszen egy friss bejelentés szerint a Disney szinte az összes nagy blockbuster filmje premierjét elhalasztja a következő időszakban.

A BBC beszámolója szerint egy évvel elhalasztották az új Star Wars és az új Avatar film bemutatóját, a várva várt Mulan film pedig egyelőre teljesen lekerült a premier filmek listájáról.

Hogy megértsük a Disney döntésének hátterét, tudni kell, hogy Amerikában javában tombol a járvány, náluk jelenleg koránt sem ilyen békebeli a helyzet, mint Magyarországon, és ez egyre több szektort kényszerít térdre. A két legnagyobb kinti mozis piacnak, azaz New Yorknak és Los Angelesnek egyelőre semmi terve és esélye az újranyitásra, így már eddig is számos filmpremiert toltak el vagy mondtak le.

A filmipar nehéz helyzetét az is jól mutatja, hogy példátlan módon februárról április 25-re halasztották a 2021-es Oscar-gála időpontját, ezzel is időt adva az alkotóknak, hogy befejezzék és bemutassák a pandémia miatt félbehagyott filmeket.

  • 480 2020. augusztus 06 Kultúra 2020. augusztus 06.

    Facebook Comments