Meglepő, szénből készült dolgok: az elsőtől leesik az állad
Írta:

Meglepő, szénből készült dolgok: az elsőtől leesik az állad

Úgy tűnik, sokkal több helyen használják, mint gyerekkorunk jól ismert széntablettájában.

 

Amikor a szénről beszéltünk (már ha beszéltünk, hiszen hogy kerülne szóba?) akkor sokáig csak a fűtés és a szenesember jutott eszünkbe. Pár éve aztán a kozmetikai ipar elkezdte felfedezni a fekete anyagnak egy speciális verzióját, a bambusz szenet. A világ csak ekkor csodálkozott rá az anyagra, pedig előnyös tulajdonságai miatt korábban is több helyen használták már.

A fekete ételek alapanyaga

Találkoztál már a trendi fekete fagyival vagy fekete kenyérrel? Ezek bizony a bambusz széntől (ritkább esetben a kókusz széntől) feketék. A bambusz szén kedvelt élelmiszeripari alapanyag a különlegességek világában, hiszen az egészségre semmilyen káros hatása nincs, viszont nagyon látványos színező hatása van az ételeinkre.

Emésztési gondok doktora

Ha gyerekkorodban kellett széntablettát szedned hasmenésre, akkor ez nem fog meglepni: a szén segít, ha gyomorrontásunk van, vagy puffadás gyötör. Különleges tulajdonságának köszönhetően segít megszabadulni a gombáktól, vírusoktól, baktériumoktól is.

https://www.instagram.com/p/Bu5oj8_Bdtz/

Szépségipar csoda-összetevője

A másik hely, ahol találkozhattál már a bambusz szén nevével, az a különböző mélyrétegű arctisztítók, pórustisztító maszkok világa. A bambusz szén ugyanis nagyszerűen magához vonzza a szennyeződéseket, így pakolásként és arcmaszkként is népszerű hatóanyag.

A gázállarcok lelke

Gondoltad volna, hogy a korai gázálarcok bizony szénszűrősek voltak? Ez azért volt jó megoldás, mert a bambusz szén több millió apró pórusból és üregekből áll, melyek együttesen olyanok, mint egy nagy szivacs. Ahogy a levegő áthalad a pórusokon, a részecskék csapdába esnek a belső felületein, így tisztítja a levegőt. Egy gramm bambusz szén több, mint háromezer négyzetméternyi felülettel rendelkezik, tehát igen hatásos szűrő.

Bio szagelszívó az otthonunkban

Ezek után talán nem meglepő, ami most jön. Az otthoni légszűrők közül sok a mai napig aktív bambusz szén szűrőt tartamaz. Ha nem akarsz beruházni egy több százezres készülékre, és az áramszámládat sem növelnéd az egekbe, akkor a légtisztító gép helyett próbáld ki a Hiilibaget, egy kis, bambusz szénnel töltött légszűrő párnát, ami a lakás különböző pontjaira helyezve hatékonyan elnyelheti a szagokat, az allergéneket és káros anyagokat, illetve megakadályozhatja a penész és a baktériumok kialakulását, és elnyelheti a felesleges nedvességet.

https://www.instagram.com/p/Bjy4dS6gfmE/

 

  • 640 2020. augusztus 08 Életmód 2020. augusztus 08.

    Facebook Comments