Titkos üzenetek és arcfelismerés: új funkciók jelentek meg a Messengerben
Írta:

Titkos üzenetek és arcfelismerés: új funkciók jelentek meg a Messengerben

 

Még biztonságosabb lett a legnépszerűbb üzenetküldő.

 

Apró, de igen hasznos újdonságokat vezetett be a Messenger, a világ egyik legelterjedtebb csevegő appja. Az új fejlesztésekkel, amik egyelőre csak iPhone-on és iPad-en elérhetők, még biztonságosabbá válik az üzenetküldés. Lássuk, mik ezek pontosan!

  1. Zárolás. Az App Lock nevű újdonság azt teszi lehetővé, hogy a Messengert a telefonhoz hasonlóan lezárjuk, ezzel plusz egy zárat beépítve a rendszerbe. Ezt úgy kell elképzelni, hogy attól még, hogy valaki feloldotta a telefonunkat, például a jelszó mintával, vagy esetleg mi feloldottuk ujjlenyomattal, a Messenger továbbra is zárva marad. Az üzenetek megnyitásához ismét az ujjlenyomatunkra, vagy Face ID-re lesz szükség. Ennek a funkciónak valószínűleg a párjuk előtt titkolózók örülnek a legjobban…
  2. Homályos fotók. Igen hasznos újítás, hogy mostantól az ismeretlenektől érkező képeket az app minden esetben elhomályosítja. Erre azért volt hatalmas szükség, mert ezek a képek szinte kivétel nélkül zaklató képek, például nemi szervekről (ilyennel sajnos a legtöbb nő már találkozott a Messengeres élete során) vagy pedig kéretlen tartalom, reklám. Nincs több váratlanul felbukkanó „jóéjt”-fotó!
  • 558 2020. augusztus 10 Életmód 2020. augusztus 10.

    Facebook Comments