3+1 tipp hogy otthonod levegője ősszel is kifogástalan legyen
Írta:

3+1 tipp hogy otthonod levegője ősszel is kifogástalan legyen

Mit tehetsz, hogy ősszel se legyen esélyük a rossz szagoknak, méreganyagoknak és a penésznek? Ehhez adunk most néhány hasznos tippet.

 

1. Szellőztess – Igen, tudjuk, már ezerszer mondtuk, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: indítsd a napod mindig egy kiadós szellőztetéssel. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy enyhíts az esetlegesen már kialakult kellemetlen szagokon, vagy egyszerűen csak felfrissítsd a levegőt. Csak pár percet vesz igénybe, és nem kerül semmibe.

 

2. Szerezz be pár növényt – Ha eddig még nem tetted, itt az ideje, hogy néhány zöld növénnyel tedd teljessé az otthonod. Ezek nemcsak dekorációs szempontból hasznosak, hanem egészségednek is jót fognak tenni. A zöldike, a fikusz, a szobapáfrány vagy a sárkánycserje például különösen hatékonyan tisztítják a levegőt.

 

3. Felejtsd el a légfrissítőket – Bárkivel megesik, hogy a gyakori szellőztetés és odafigyelés ellenére is kellemetlen szag keletkezik valahol a lakásban. Ilyenkor sokan reflexből nyúlnak a légfrissítő után, márpedig ha tudnák, hogy ezekből mennyi vegyi anyag juthat a levegőbe, biztosan nem tennék. Keresd meg inkább a szag forrását – legyen az egy rohadt krumpli, egy cipő vagy bármi más –, és próbáld mielőbb megszüntetni, illatosításra pedig használj természetes anyagokat, például levendulát, vaníliát, illóolajakat vagy narancshéjat.

 

+1. Esélyt se adj a szagoknak – A legjobb persze az, ha a szagoknak esélyük sincs elrontani a lakás levegőjét. De kinek van pénze drága légtisztító berendezésekre? A jó hír, hogy erre nem is lesz szükséged – elég, ha kéznél van egy-két Hiilibag. Ez egy bambusz szénnel töltött zsákocska, amely természetes megoldást kínál a szagok ellen – megköti azokat, nem csak elfedi –, emellett kiszűrheti a méreganyagokat és segít szabályozni a levegő nedvességtartalmát is, így a penész ellen is hatékony harcostárs lehet. Használata nagyon egyszerű, csak helyezd oda, ahol javítanál a levegőn, és már teszi is a dolgát. Háromhavonta hagyd 3-4 órát napfényen tisztulni, majd tedd vissza a helyére, hogy folytassa misszióját otthonod levegőjének javításáért. Két évig használhatod, utána szobanövényeid alá vagy a kertbe is kiszórhatod a lenzsákocska tartalmát. Jól hangzik? További infókat itt találsz: https://www.hiilibag.hu/

  • 644 2019. szeptember 10 Életmód 2019. szeptember 10.

    Facebook Comments