Karácsonyi pluszkilók: így küzdd le őket
Írta:

Karácsonyi pluszkilók: így küzdd le őket

Mutatjuk, mit tegyél, hogy ne szaladjanak fel rád a kilók az ünnepekkor!

 

Ne hagyd abba a sportolást! Ha rendszeresen jársz futni vagy úszni, miért most hagynád abba? Tudtunkkal nincs ilyen szabály! Ne keress kifogásokat! Ha minden szerda este jógázni mész, most se tervezz más feladatot erre az időpontra.

Tanulj meg nemet mondani! Anyu és a nagyi valószínűleg idén is hatfogásos ebéddel készül, de tartsd szem előtt: egy rosszullétet nem ér meg az udvariasság. Ha túl sok féle étel van, ne egyél mindből! Ha már csordultig vagy, de valahonnan előkerül még egy féle bejgli, mondd meg, hogy később fogod megkóstolni. Azt a szüleid sem akarják, hogy rosszul legyél.

Mivel karácsonykor úgysem tudod kikerülni, hogy többet egyél a megszokottnál, készülj rá tudatosan. Előtte pár nappal már vegyél vissza a kalóriabevitelből, iktasd ki a túl nehéz ételeket és a sok édességet. Ezzel adsz egy kis pihenőt a gyomrodnak, így elkerülheted a gyomorrontást.

Legyél reális, ne kínozd magad a súlyoddal. Ilyenkor nyilvánvalóan nem fogsz fogyni, a cél nem is ez, hanem a súly megtartása. Ne állj rá minden ebéd után a mérlegre: nézd meg a súlyod egyszer az ünnep előtt és egyszer utána. Felesleges ennél gyakrabban, hidd el!

Figyelj az alkoholfogyasztásra is. Ez nem csak a berúgás miatt fontos, hanem mert az alkoholos italokban rengeteg kalória van. Ha finom házi puncs vagy forralt bor van az ebéd mellé, több száz extra kalóriával számolhatsz!

  • 930 2016. december 22 Életmód 2016. december 22.

    Facebook Comments