Mivel foglald le a gyereket otthon? Mutatjuk!
Írta:

Mivel foglald le a gyereket otthon? Mutatjuk!

Az otthoni iskola és otthoni munka komoly kihívások elé képes állítani a családot, ha nem vagy résen.

 

 

 

Mi szülők mindig azt mondjuk, bár több időnk lenne a gyerekekkel. De most, hogy megkaptuk, már egy hét is elég volt rájönni: nem ilyen lovat akartunk. Ezekben a hetekben bizony sok szülő döbben rá, hogy nem leányálom 0-24-ben a gyerekekkel lenni homeoffice és otthoni iskola/ bezárt óvoda mellett. Éppen ezért összegyűjtöttünk pár olyan ötletet, amivel lefoglalhatod a gyereket, amíg megcsinálsz egy fontos munkát, vagy csak lélegzethez jutsz.

 

Színválogatás kicsiknek

 

Fogj pár befőttes üveget (üres dobozt, műanyag edényt akár), fesd le őket egyszínűre és találd ki, hogy mit szeretnél szétválogattatni a gyerekkel. Kicsiknek Duplo, nagyobbaknak hagyományos legó nagyon jól működik, hiszen mire színenként bedobálják az adott tartóba, addig te vígan megírod azt a fontos emialt.

 

Rajzolás, színezés

 

Ez az egyik legalapvetőbb otthoni elfoglaltság, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Az internet tele van nyomtatható színezőkkel, és olyan netes oktató anyagot sem nehéz találni, ami pár lépésben magyarázza el például egy-egy állat lerajzolását. Ha van affinitása erre a gyerkőcnek, próbáljátok ki!

 

Vécépapír gurigából bármi

 

Amíg nincs az embernek kisgyereke, addig bele sem gondol, hogy vécépapír gurigából mennyi mindent lehet csinálni. Gyakorlatilag az összes állatot le lehet gyártani a kiürült gurigák, olló és festék segítségével, és szintén tele van ezekkel az ötletekkel az internet. Iskolás korúaknak ráadásul felügyelet sem kell mindehhez.

 

Oroszlánetetés

 

Egy kartonpapírra rajzolj fel egy oroszlánfejet, vágd ki a száját, és egy madzagon lógasd fel. A gyerekeknek át kell dobniuk a száján apró cukorkákat, becsomagolt aszalt gyümölcsöt, egyenként csomagolt csokit. Ami betalált, azt természetesen meg is ehetik.

 

Só-liszt gyurma

 

Az óvónők legnagyobb fegyvere, amit a kisiskolások is szeretnek. Dobj össze egy adagot, és nézd ahogy a sóból és a lisztből állatok, emberek, formák, virágok születnek. Mi azért szeretjük ezt a verziót a bolti gyurmánál is, jobban, mert a gyerekek ki is tudják festeni, így két programot kapnak „egy áráért”.

 

Buborékfújás

 

Szintén szuper játék, mert ritka dolog, hogy a szülők megengedik lakásban. Folyékony szappanon meg egy buborékfújón kívül nem kell más hozzá, és a gyerekek önmagukat és a testvéreiket is remekül elszórakoztatják akár órákon keresztül. Neked pedig esetleg egy gyors felmosás lesz az ára mindennek, de ha szerencséd van, még ennyi sem kell a nap végén.

 

  • 861 2020. március 23 Életmód 2020. március 23.

    Facebook Comments