5 tavaszi szabadtéri program, ami már ebben a hűvös időben is élvezetes
Írta:

5 tavaszi szabadtéri program, ami már ebben a hűvös időben is élvezetes

Végre valahára elbúcsúzhatunk a téltől, és bár az idő még messze van a kellemesen melegtől, pár dologért már most is megéri kimerészkedni a négy fal közül.

Vedd elő a biciklit

Ez a plusz 5-10 fok már tökéletesen alkalmas arra, hogy a kétkerekűdre pattanj! Persze öltözz fel rendesen, de még így is sokkal jobb érzés hasítani a biciklisávon, mint autóban ülni a dugóban vagy épp a tömött buszon ácsorogni. A testmozgás pedig garantáltan eltünteti a karácsonykor felszedett kilókat, így mire a többieken kitör a bikinipánik, te már a legjobb formádban tündökölhetsz.

Látogass el egy kertészetbe, vásárba

Mi lehetne annál tavaszibb elfoglaltság, mint virágokat venni és beültetni velük a kertet, erkélyt? Ezekben a hetekben rengeteg tematikus tavaszi növényvásárt tartanak országszerte, így mindenki találhat hozzá viszonylag közel esőt. Ha erkély nélküli kis lakással áldott/vert meg a sors, akkor nyilván csak az ablakban is tartható cserepes növény jöhet szóba, viszont egy mini konyhakert mindenhol elfér. Számtalan fűszernövényt lehet már helyes kis cserépben is kapni, és kevés annál menőbb van, mintha a saját mentádat teszed majd nyáron a limonádéba!

Ülj ki egy teraszra

686image_hermina1

Természetesen a vendéglátóhelyek teraszára gondolunk. Egyre több és több bár, kávézó, étterem teszi ki a székeket és asztalokat a szabadba, és bár egy éjszakába nyúló sörözéshez még hideg van, egy forró kakaót vagy kávét már nyugodtan megihatunk odakint. Szintén melegen ajánljuk, hogy dobd fel a szürke munkanapot egy szelet tortával valamelyik közeli cuki kiülős részében: nem csak kalóriával, de boldogsághormonnal is fel fog tölteni.

Gyönyörködj a virágzó japán cseresznyefákban

DSC_63551

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep (idén április 7-8 és 14-15), amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Ejtsd meg az év első kirándulását

katalinpuszta_31

Ha télen nem annyira szeretsz kijárni a természetbe (megértjük), most már akkor sincs több kifogás! A bimbózó természetnél nincs szebb: hangos madárdal és az első rügyek annyi pozitív energiával töltenek fel, ami hetekre megváltoztatja a kedvünket. Bemelegítésként válassz egy napos, virágos tisztást, ne akard rögtön megmászni az egész világot!

  • 806 2018. április 04 Életmód 2018. április 04.

    Facebook Comments