Így készítsd fel az otthonod a húsvétra
Írta:

Így készítsd fel az otthonod a húsvétra

Néhány egyszerű, könnyen betartható tipp, hogy húsvétkor ragyogjon a lakásod – na meg a jó kedved is.

 

1. Tavaszi nagytakarítás? – Nem tudom, te hogy vagy vele, de az én családomban szinte már mindenkinél elmúltak azok az idők, amikor napokat tudtunk a tavaszi nagytakarításra szánni. De, mivel régi és új kutatások is alátámasztják, hogy a rend és a tisztaság rengeteg jó hatást gyakorol ránk – például stresszoldó, ami elég lényeges dolog –, ezt a húsvétvárást sem úszhatjuk meg legalább egy minimális takarítás és rendrakás nélkül. Nem kell azon görcsölnöd, hogy nem tudsz azonnal minden porszemet száműzni, koncentrálj inkább a szem előtt lévő, nagyobb felületek megtisztítására: konyhapult, padló, szőnyegek, kisállatok fekhelye. Emellett ha belefér egy kis portörlés és a gyerekek játékainak berámolása nagyobb tárolódobozokba, akkor már elég szemmel látható eredményt fogsz elérni – és magad is meg fogsz lepődni, milyen (viszonylag) rövid idő alatt! ;)

 

2. Húsvéti dekor – Sokan frászt kapnak a csiricsáré tojásfáktól és attól, hogy gyakorlatilag az egész lakás giccsparádévá változik húsvét előtt. De nem kell ennek így lennie, sőt, „a kevesebb több” elve itt is érvényes. Ennek jegyében elég lehet néhány szál friss virág az ebédlőasztalra, néhány nyuszis textilszalvéta, egy ünnepi kopogtató a bejárati ajtóra – ezt a gyerekekkel közösen is elkészíthetitek –, néhány tojás és csoki a legkisebbeknek (jól elrejtve a kertben, ha majd jön a nyuszi), és már kész is vagy.

 

3. Kellemes illatok – Idén húsvétkor esélyt se adj a kellemetlen szagoknak az otthonodban. Ezek ellen a nemkívánatos „illatok” ellen egyébként is érdemes már azelőtt fellépni, hogy egyáltalán kialakulnának. Hogy mi segít még meggátolni őket? Például a Hiilibag, ami egy bambusz szénből készült légszűrő párnácska. Csak annyi teendőd van vele, hogy a lakásban oda helyezed, ahol rossz szagok keletkezhetnek – például a szemetes környezete, a kutya fekhelye vagy a macskaalom környéke –, és hagyod, hogy „tegye a dolgát”.

 

A Hiilibag kitűnően szagtalanít, emellett a méreganyagokat is segíthet közömbösíteni az otthonodban, és a penészedésnek is nagy ellensége. Háromhavonta napfényre kitéve 3-4 óra alatt megtisztul, és két évig felhasználható, ezt követően pedig a kertben vagy növények alá téve is újrahasznosítható. Ha többre vagy kíváncsi, itt olvashatsz még infókat, érdekességeket: www.hiilibag.hu

  • 661 2019. április 12 Életmód 2019. április 12.

    Facebook Comments