Ősszel készülj fel mindenre
Írta:

Ősszel készülj fel mindenre

Ha tuti tippekre vágysz, hogy hogyan előzz meg egy megfázást (vagy a cuccaid szétázását), és még trendi is legyél, akkor ez a néhány gondolat most neked szól.

 

Talán te is úgy érzed, az utóbbi időben a nyár lett a legváltozékonyabb évszak – a semmiből előkerülő zivatarokkal, széllel, jégesővel, aztán az újra hétágra sütő Nappal, 40 fokkal. Ősszel viszont már inkább arra kell figyelnünk, hogy az egyes napszakok közt elég nagy lehet a hőingás: míg kora reggel tíz fokban vacogunk, nap közben elég lehet egy póló, este pedig megint össze kell húzni magunkon a pulcsit. Ráadásul, ha eső vagy szél kerekedik, már sokkal könnyebb megfázni is, mint nyáron.

Képernyőfotó 2020-10-01 - 14.41.19

Forrás: https://www.instagram.com/p/CD2ggkhhhAG/

 

Mit tehetsz? A kulcsszó szerintünk az alkalmazkodás – öltözz úgy, hogy se az eső, se a szél ne fogjon ki rajtad. És nem, itt nem feltétlen a gumicsizma-esernyő kombóra gondoltunk, és a cuccaidat sem csak egy műanyag zacskó védheti meg az időjárás viszontagságaitól – van ezeknél pár trendibb, de ugyanolyan hatékony lehetőség is. Lássuk is ezeket!

 

Az első, és minden bizonnyal leghasznosabb tipp a pocsolyaszezonra: a cipőd legyen vízálló. Nézz szét a boltokban, na meg a neten is, hiszen néhány kattintással rábukkanhatsz az idei csini, vízálló surranódra. Egy ilyen modell biztosan drágább lesz az olcsó tornacipőknél, de gondolj bele, milyen jó lesz száraz lábbal hazaérni egy zsúfolt nap után! Az meg már csak a bónusz, hogy szinte minden szetthez jó választás.

 

Képernyőfotó 2020-10-01 - 14.42.35

Forrás: https://www.instagram.com/p/B5x2WvaF6qM/

 

Nem akarsz egész nap egy méretes esernyőt cipelni magaddal? Akkor vedd a kalapod! Nem viccelünk, egy szép kalap nemcsak esztétikailag tesz hozzá a szettedhez, hanem a szemerkélő esőben is jó szolgálatot tehet.

Képernyőfotó 2020-10-01 - 14.43.41

Forrás: https://www.instagram.com/p/CFjPsnQIaPO/

 

Ha az öltözéked rendben van, marad még egy fontos kérdés: a holmijaid. Mert a legtöbb táska vagy hátizsák kibír ugyan egy kis csöpögő esőt, de nem lenne jobb biztosra menni? Szerezz be egy vízálló hátizsákot, ami nemcsak a városba lehet jó választás, hanem kiránduláshoz, túrázáshoz is azonnal remek társaddá válik. Ráadásul további előny, ha bővíthető, illetve már a tervezéskor saját igényeidre szabható – mint például ez a Tenshibag-modell.

Képernyőfotó 2020-10-01 - 14.44.56

Forrás: https://www.instagram.com/p/CDCE31jqhkx/

 

És ha már az idei ősz kissé szokatlan lesz sokunknak a koronavírus-helyzet miatt, miért ne szerezhetnénk be egy kissé szokatlan, de hasznos és trendi kiegészítőt? Hogy mire gondolunk? Egy rollerre! Ezzel szép időben nemcsak a tömegközlekedést cserélheted egészségesebb, sportosabb alternatívára, de a hónod alá csapva még vagányabbá teheted a megjelenésedet. Ráadásul szinte bárhová beviheted magaddal, szóval még parkolóhelyet sem kell neki keresned. Ha viszont nagyobb távolságokat kell megtenned egy nap, akkor egy elektromos roller is remek befektetés lehet, évekig gyors és több szempontból is zöld utat fog jelenteni számodra a közlekedésben.

Képernyőfotó 2020-10-01 - 14.45.53

Forrás: https://www.instagram.com/p/CFVItNzs0Xe/

  • 478 2020. október 01 Életmód 2020. október 01.

    Facebook Comments