A tökéletes, pihentető hálószoba titka
Írta:

A tökéletes, pihentető hálószoba titka

 

5 tipp, hogy igazán pihentető legyen az alvás.

 

Az alvás az egyik legfontosabb dolog, amit a napunk folyamán csinálunk, ám mégis mostohagyereknek számít, amikor az önmagunkról való gondoskodásról van szó. Most 5 olyan tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel nem csak pihentetőbb lesz a hálószobában töltött idő, hanem sokkal szívesebben is fogod használni a lakásnak ezt a pontját.

  1. Száműzd az elektronikát! Ha valaminek biztosan nincs helye a hálószobában, az a kütyü halom, ami az életünket körülveszi. Ne vidd be a laptopot, tabletet, sőt, leginkább a telefont se. Ha a telefonod ébresztőjére kelsz reggelente és ez nem kivitelezhető, akkor legalább állítsd be, hogy este 10 után automatikusan ne zavarjanak üzemmódba álljon, így nem fognak a kósza értesítések elterelni a pihenéstől.
  2. Rend és tisztaság. A hálószoba legyen egy valódi szentély, a pihenés temploma. A hálószobában mindig legyen makulátlan tisztaság és rend, ide ne gyere be utcai cipővel, és ne feküdj le az ágyra kinti ruhában.
  3. Szellőztess rendszeresen, hiszen oxigénhiányos szobában az alvás sem esik olyan jól. Legtöbben pici hálószobában hajtjuk álomra a fejünket, ahonnan könnyen elfogy a friss levegő még egy rövidebb éjszaka alatt is. Éppen ezért vagy reggel, miután felkeltél, vagy este lefekvés előtt tárd ki 5 percre az ablakot. Így elkerülheted, hogy bágyadtan ébredj és a fejfájás is ritkább vendég lesz.
  4. A jó levegőért (vagy az oroszlánszag ellen, ahogy tetszik) az is sokat tehet, ha a hálószobába beszerzel valamilyen légtisztító berendezést. A hálóba mindenképpen természetes megoldást keress, mint amilyen a bambusz szénnel töltött Hiilibag zsák is, hiszen valószínűleg nem akarsz te sem kemikáliákkal téli levegőben aludni.
  5. Legyen minimalista az elrendezés, ne a hálóban legyen kiállítva a gyerekkori gyűjtemény, ne itt legyen a tv (ld. első pont), ne itt teregess. Ne hagyd, hogy bármi elterelje a figyelmed a relaxációtól! Színekben is válassz természetes, nyugtató árnyalatokat, amik között komfortosan érzed magad.
  • 558 2020. október 02 Életmód 2020. október 02.

    Facebook Comments