Így őrizd meg az egészséged ősszel is
Írta:

Így őrizd meg az egészséged ősszel is

5 tipp, amivel idén kihagyhatod ezt a megbetegedős időszakot.

 

Most, hogy beköszöntött az igazi ősz, sajnos kezdődik a megfázásos, felfázásos, influenzás időszak. Mostantól áprilisig egymást érik a köhögő, tüsszögő emberek és a különböző vírusok, így jobb ha felkészülsz. Ha idén ősszel és télen nem szeretnél rendszeres vendég lenni a háziorvosnál, jobb, ha betartasz néhány szabályt.

 

1.Moss kezet! Mindig. Lehetőleg fertőtlenítős szappannal. Ez így most elég alap információnak hangzik, de ha belegondolsz, hogy tényleg mosol-e kezet minden éttermi vacsora előtt, hogy milyen kézzel nyúlsz az arcodhoz, és hogy a kézmosás-e az első dolgod otthon, a válasz valószínűleg nem lesz 100%. Mivel a bacik a környezetünkben mindenhol ott vannak, próbáljuk annyival is biztonságosabb helynek megőrizni az otthonunkat, hogy legalább hazaérkezéskor fertőtlenítős szappannal mosunk kezet.

 

2. Szedj vitamint. Ebben az őszi-téli időszakban a megfelelő vitaminpótlás elengedhetetlen, C-vitaminból akár a napi 1000 mg-ot is beveheted, és a napfényvitaminnak nevezett D-vitaminról se feledkezz meg. Ha épp fellángolóban van valami vírus, nyugodtan szedj multivitamin készítményt is, sőt ha biztosra akarsz menni, vegyél valamilyen vény nélküli immunerősítőt, és persze táplálkozz egészségesen és kiegyensúlyozottan.

 

3. Járj kirándulni! Ahogy megérkezik a hideg, az ember minden motivációját elveszti, hogy kimenjen a szabadba, pedig ilyenkor sem kevésbé hasznos, mint nyáron. A tüdőnknek kimondottan jót tesz a tiszta, friss levegő, amivel nem csak a városi szmogot tudjuk kiszellőztetni, hanem végre bacimentes levegőt lélegezhetünk be. A könnyed testedzés pedig a testünknek is segít.

 

4. Moss gyakrabban! Ilyen bacilusos időben a kéztörlőket cserélheted akár pár naponta is, és a felsőruházatot se hordd több alkalommal. Ha egész nap közös irodában ültél egy köhögős kollégával, akkor nem csak a bőrödön, de a ruhádon is ott lesznek a kórokozók – ugye nem lenne jó így befeküdni a tiszta ágyba?

 

5. Az otthonod levegőjét is tartsd tisztán: ezt gyakori szellőztetéssel és valamilyen légtisztító alkalmatossággal – sőt, lehetőleg egyszerre a kettővel – oldd meg. A szellőztetést inkább kora reggel ejtsd meg, ilyenkor legtisztább ugyanis a levegő, a légtisztítók közül pedig válassz bio megoldást, bambuszszénnel töltött légtisztító párnát. A Hiilibag hatékonyan elnyeli a szagokat, az allergéneket és káros anyagokat, sőt, megakadályozza a penész és a baktériumok kialakulását azáltal, hogy elnyeli a felesleges nedvességet. Ez az okos kis eszköz úgy tisztítja a levegőt, hogy a levegő áthalad a bambusz szén több millió apró pórusán és üregén, melyek együttesen olyanok, mint egy nagy szivacs, így kiszűrik a kórokozókat.

  • 569 2019. november 01 Életmód 2019. november 01.

    Facebook Comments