Így rendezd át a hűtőd, hogy egészségesebb legyél
Írta:

Így rendezd át a hűtőd, hogy egészségesebb legyél

3 konkrét tippel segítünk, hogy a tavaszi megújulás jegyében még egészségesebb legyél – csak figyelj, nem is lesz ez olyan nehéz!

 

1. Miből eszel legtöbbet? – Naná, hogy abból fogsz a legtöbbet venni, illetve azt veszed ki nagyobb eséllyel a hűtőből, ami a szemed előtt van. Tedd hát szemmagasságba, átlátszó üvegedénybe a gyümölcsöket, zöldségeket. Ha ezeket fel is szeleteled, és mondjuk jópofa kis csatosüvegekbe vagy befőttes üvegekbe teszed, akkor még tovább növelheted az esélyt arra, hogy ezekből nassolj, ha megéhezel.

 

2. Pakolj tudatosan – Eddig csak bedobáltad a cuccokat a hűtődbe? Akkor épp itt az ideje, hogy ezen változtass, és kipróbáld a tudatosabb pakolást az egészséged érdekében. A felső polcra jöhet a főtt étel és a már felbontott élelmiszerek, például sajt, kolbász, stb. A tojást tedd a középső polcra, mert a hűtőajtóban lehet, hogy nincs egyenletes hideg. A húsokat pedig bontatlan csomagolásban alulra pakold, így ha esetleg mégis szivárognának, nem csorog a többi ennivalóra a levük.

 

3. Tiszta a levegő – Azt mondanunk sem kell, hogy a hűtődet a mindenféle bacik és a felhalmozódó szennyeződések miatt időről időre nem árt kitakarítani, de a köztes időben is sokat tehetsz a kórokozók és a kajaszag ellen. Hogy hogyan? Tegyél mondjuk egy Hiilibaget a hűtődbe. Ez egy bambusz szénnel töltött zsákocska, ami nemcsak szagtalanít (és magának a terméknek sincs semmi szaga), hanem segíthet a levegőből kiszűrni egy csomó káros anyagot is. Évekig használhatod, és biztos lehetsz benne, hogy ételeidre nem lesz semmilyen káros hatása, mivel az a lenzsákocska, amibe a bambusz szenet töltötték, egyáltalán nem szivárog. Dobd hát be a hűtőd felső polcára, és gyorsan érezni fogod a minőségi változást! További infók: https://www.hiilibag.hu/

  • 472 2020. március 13 Életmód 2020. március 13.

    Facebook Comments