Monik
Írta:

Monik

Monik AW15 Campaign0991A FACEBOOK

Gyergyák Mónival, a Monik márka megálmodójával készítettem interjút. A Palomában ültünk le beszélgetni, ahol számos magyar tervező alkotásait vásárolhatjuk meg. Rögtön megtetszett az a letisztult, elegáns vonal amit a ruhái képviselnek, és ez Móni személyiségében is visszaköszön.

Monik AW15 Campaign0906FACEBOOK

 

Mi inspirál Téged?

Számomra kimeríthetetlen inspirációs forrást nyújt a természet, valamint a modern építészet. Emellett nagy hatással vannak rám a mindig megújuló Chanel és Dior kollekciók.

 

Mi jellemzi a legutolsó kollekciódat?

A legutolsó kapszula kollekcióm darabjait a mindennapokban is hordható alkalmi és utcai viselet, nőies sziluettek, letisztult vonalak jellemzik. Fontos szempont a kényelem, a praktikum valamint az egyes darabok kombinálhatósága.

 

Ki a célközönség, kiket szólítasz meg a ruháiddal?

A célközönség minden olyan nő, aki azonosulni tud a kollekció lezser eleganciát sugárzó darabjaival.

 

Hol lehet megvásárolni a ruháidat?

A legújabb kapszula kollekció darabjai a Kossuth Lajos utca 14-16 szám alatt található Paloma Room8-ban vásárolhatóak meg. Ahol igény esetén lehetőség van személyesen is találkozni velem.

 

Hogy jött az ötlet, hogy ruhákat tervezz?

Gyerekkorom óta érdekel a divattervezés. Igazat megvallva már nagyon korán elkezdtem ezzel tudat alatt foglalkozni. Kisgyerekként a plüss játékaimnak készítettem ruhákat, majd az iskolapadban a füzeteimet ruhákkal pingáltam ki. Ezután a művészetek iránt kezdtem érdeklődni, autodidakta módon kezdtem el tanulni, majd több tanfolyamot is elvégeztem, amelyek megtanítottak az alapokra, rajzolni, varrni. Ezután egyértelművé vált számomra, hogy ruhatervezéssel szeretnék foglalkozni.

 

Mikor kezdted a divattervezést?

A fősikolai éveim alatt kezdtem el divattervezést tanulni, de már kiskorom óta tudatosan készültem erre a pályára.

monikAW15campaign

 

Milyen díjakat sikerült eddig nyerned a ruháiddal?

2014-ben a Marie Claire és a Hungária pezsgő által meghirdetett Év fiatal divattervezője pályázat Hungária pezsgő különdíját nyertem meg, hatalmas örömömre. Emellett számos más versenyen is szerepeltem általam tervezett darabokkal.

 

A beszélgetésünk alatt egy közvetlen és vidám lányt ismerhettem meg, aki ugyanakkor a szakmában alázatos és kitartó. Szorgalmas személyiségének köszönhetően egyre előrébb jut a divat világában. A hétköznapokban Ő is az egyszerű, letisztult darabokat részesíti előnyben, melyek kombinálhatóak egymással és mindennapi eleganciát nyújtanak viselőjüknek. Ez visszaköszön legújabb kollekciójában is, melyből személyes kedvencem a fekete overáll.

 

Fotó: Kovács B. Tamás

Smink: Nyírő Fruzsina

Modell: Szmida Nathalie

Haj: Bálint Hajnalka

Monik AW15 Campaign0873A

  • 2770 2015. október 24 Életmód 2015. október 24.

    Facebook Comments