Otthonunk 3 legnagyobb ellensége
Írta:

Otthonunk 3 legnagyobb ellensége

Tegyünk ezek ellen – az alábbi természetes módszerek is segítenek.

 

1. Por – az apró kis porszemek észrevétlenül telepednek meg lakásunk szinte minden pontján, a könyvespolctól a konyhán át a fürdőkád széléig. Eleinte csak kisebb porcicák jelennek meg, majd nagyobb, szinte már pormacskává hízott porpacákkal is találkozhatsz.

 

Hogyan szüntesd meg: A pornak csak az alapos takarítás vethet véget. Ha azért utálsz takarítani, mert nem szereted a tisztítószerek szagát, akkor egyszerűen mondj nemet ezekre. Port törölni például nemcsak bútorápoló szerekkel lehet, hanem sima portörlővel és/vagy egy nedves ronggyal is hatékony lehetsz. A könyvekre azért vigyázz… a könyvespolcon inkább a szárazabb módszereket ajánljuk. ;)

 

2. Rossz szagok – ki szeret egy olyan lakásban tartózkodni, ahol rossz a levegő? Ezt több minden okozhatja, a konyhában meglapuló rothadó krumpliszemtől a szobánkban felejtett használt zokniktól a fürdőszobai lefolyóból visszaáramló „illatokig”.

 

Hogyan szüntesd meg: Első lépésként próbáld feltérképezni, azonosítani a rossz szagok forrását, majd jöhet a megszüntetés. Rothadt zöldségek és használt alsónemű esetén a dolog kézenfekvő, de ha olyasmi okoz kellemetlen szagokat a lakásban, ami ellen nem tudsz azonnal végleges megoldást alkalmazni, akkor használj illóolajokat és természetes illatosítókat, amiket akár te is készíthetsz otthon. Például az itt leírtak szerint: http://newscafe.hu/eletmod/3-tipp-az-auto-illatositasara/

 

3. Pára és penész – a lakás páratartalmára nem árt ügyelni a téli hónapokban, mert ha túl száraz a levegő, kiszárad a nyálkahártyánk, és sokkal könnyebben megfázhatunk, ha viszont túl nagy a pára, nos, az sem egészséges.

 

Hogyan szüntesd meg: a megfelelő páratartalmat párologtatással, vagy páramentesítő berendezésekkel is elérheted, de ennél is egyszerűbb és minden bizonnyal gazdaságosabb megoldás a Hiilibag. Ez tulajdonképpen egy bambusz szénnel teli zsákocska, amivel csak annyi a teendőd, hogy oda helyezed, ahol szeretnéd a párát csökkenteni a lakásban. Mivel a párásodással remekül felveszi a harcot, a penészesedés ellen is védelmet nyújthat. Ezzel együtt a második pontban említett rossz szagokkal szemben is kiváló segítőtársunk lehet, ugyanis kitűnően szagtalanít. Ha többre vagy kíváncsi, klikk ide: www.hiilibag.hu

  • 699 2018. december 06 Életmód 2018. december 06.

    Facebook Comments