Jótékonysági bicikligyűjtés indult karácsonyra
Írta:

Jótékonysági bicikligyűjtés indult karácsonyra

Itt adhatod le a megunt, vagy leselejtezett biciklidet.

 

Különleges adománygyűjtésbe fogott a Budapest Bike Maffia és a We Love Cycling kerékpáros magazin. Használt kerékpárokat gyűjtenek rászorulóknak, hogy minél több emberhez eljuttassák a biciklizés élményét, és persze hogy környezettudatos életmódra neveljék az embereket.

Bár elsőre talán banálisnak tűnik, de gondoljunk csak bele, mi magunk is mekkora örömmel fogadtuk az első biciklinket! Az akcióval hátrányos helyzetű családoknak szeretnének lehetőséget nyújtani, hogy megismerjék ezt az érzést. Első lépésben olyan tanintézményeknek, átmeneti otthonoknak szeretnék eljuttatni a kerékpárokat, ahol diákok és tanárok, szülők és gyermekeik egyszerre tudják használni azokat. A későbbiekben hajléktalanszállókra is szeretnének juttatni a kerékpárokból, hiszen rengeteg embernek lenne ott is segítség, ha például a közlekedés költségét meg tudnák spórolni a munkába járás során.

Az akció keretében nem csak jó állapotú bicikliket gyűjtenek, hanem örömmel fogadják a felújításra váró darabokat, sőt az alkatrészeket is, amiket országszerte 35 Skoda márkakereskedésben lehet leadni december 20-ig, a pontos lista itt található.

  • 668 2018. december 05 Belföld 2018. december 05.

    Facebook Comments