Légkondikkal a klímaváltozás ellen?
Írta:

Légkondikkal a klímaváltozás ellen?

Jól látod: egy némileg utópisztikus elmélet szerint hamarosan a légkondik is segíthetnek a klímaváltozás elleni küzdelemben.

 

Nemrég megjelent tanulmányukban egy német kutatóintézet munkatársai kifejtették, hogyan vonnák be a klímaváltozás elleni harcba a légkondicionálókat. Azt írják, az egységekbe szerelnének egy extra rendszert, amivel szén-dioxidot és vizet vonnának ki a levegőből. A berendezés ezután ezekből az anyagokból képes lehetne szénhidrogén-alapú üzemanyagot előállítani, így egy új, megújuló energiaforrás jelenhet meg a fosszilis üzemanyagok alternatívájaként. Ezt az új üzemanyagot a szerzők közösségi olajnak keresztelték el – írja az Index.

 

Terveik szerint így magánszemélyek is beléphetnek az energiapiacra: az így nyert üzemanyagot felhasználhatnák, elraktározhatnák, de akár el is adhatnák szolgáltatóknak. A dolog működhetne személyenként, családonként, de akár háztömbök is összefoghatnának. Azonban arról, mennyire biztonságos, illetve milyen lehetséges veszélyei lennének a folyamatnak, vagy ha teljesen biztonságos, akkor mikor kezdhetnék tesztelni, egyelőre nem tudunk.

 

Őrült vízió vagy érdekes ötlet? Te mit gondolsz? Írd meg nekünk kommentbe, kíváncsiak vagyunk!

 

Forrás: Index.hu

  • 608 2019. május 15 Életmód 2019. május 15.

    Facebook Comments