Így viseld könnyebben az otthonlétet
Írta:

Így viseld könnyebben az otthonlétet

Mit tehetsz gyerkőccel, pároddal vagy épp egyedül, hogy könnyebben és gyorsabban teljen az idő a négy fal közt?

 

Gyerekkel, gyerekekkel

Talán csemetékkel a legnehezebb, hiszen egy gyerkőc unatkozik, kettő nem hagyja egymást tanulni, csöndesen játszani, három pedig már szinte egy zajos kiscsoport. Mit tehetsz, ha szeretnél befejezni egy feladatot, megírnál egy e-mailt, vagy csak két perc csendre vágynál? Egyrészt, a kicsiknél bevetheted az alábbi játékok bármelyikét:

http://newscafe.hu/eletmod/mivel-foglald-le-a-gyereket-otthon-mutatjuk/

A nagyobbakat pedig elküldheted bunkert építeni, kitalálhatsz nekik szorgalmi feladatot vagy megkérheted őket, hogy segítsenek be a házimunkába, apró motiváló jutalomért cserébe.

 

A pároddal

Mióta szerettetek volna már több időt kettesben tölteni? De persze biztos, hogy nem így gondoltátok, na meg jóból is megárt a sok (ahogy filmmaratonból, Netflix-nézésből, közös olvasásból, zenehallgatásból, szeretkezésből, beszélgetésből is). Hogy mit csinálhattok ezután? Találjatok ki kreatív randitippeket! Verjetek sátrat a nappaliban, piknikezzetek az erkélyen, tartsatok házi borkóstolót, tornázzatok közösen… az ötleteknek csak a fantáziátok szab határt! Ha pedig már nagyon nem bírjátok, ábrándozzatok arról, hová utaztok majd el együtt, amint ez az egész véget ér.

 

Egyedül

Talán egyedül a legnehezebb, hiszen úgy érezheted, elszigetelődtél az egész világtól, és nincs kihez szólni egész nap. A legrosszabb esetben munkád is kevesebb van, vagy abszolút feladat nélkül maradtál. Mit lehet ilyenkor tenni? Az első lépés, hogy gondold át, a megváltozott helyzetben hogy néz ki egy napod. Mondjuk négyórányi munkát kell elvégezned egy nap, a maradék idővel szabadon gazdálkodsz. Persze, tudjuk, a házimunka, a tisztálkodás és az alvás nem fogja lefedni ezt, szóval ideje ezt a szabadidőt megtöltened olyan dolgokkal, amiket mindig is meg szerettél volna tenni! Tanulj nyelvet, vagy bármit, amit akarsz, a kötéstől a lakberendezésen át a keresőoptimalizálásig rengeteg dolgot elsajátíthatsz a neten, ráadásul a legtöbb dolgot ingyenesen. Keress rá arra, ami legjobban érdekel, megéri!

  • 493 2020. április 01 Életmód 2020. április 01.

    Facebook Comments