Koripálya körkép
Írta:

Koripálya körkép

Avagy tudjuk, hol csúszol idén a jégen: íme, Budapest legjobb és legnépszerűbb korcsolyapályái. 

Korizni jó. Ha te is így gondolod, biztosan már jóval azelőtt elkezdted fényesítgetni a korcsolyádat, a szezonra várva, mint ahogy a csizmádat kitetted volna az ablakba a Télapónak. De ha még csak most ismerkedsz a korcsolyázással, vagy nem tudod, Budapesten hol vannak a legszuperebb koripályák, akkor olvasd el összeállításunkat, amiben épp ezeket szedtük csokorba.

 

Városligeti Műjégpálya

Az egyik legnépszerűbb budapesti korcsolyapálya a Hősök tere mellett lévő Városligeti Műjégpálya. A nyáron csónakázó tóként működő 12 ezer négyzetméteres jégpályán minden nap négyezer és tizenkétezer közti korcsolyázó fordul meg. Egyszerre tehát elég sokan vannak a jégen, mégsem mindig érzékelhető a zsúfoltság. Az 1870-ben megnyílt pálya Európában az egyik legrégebbi, és egyben itthon a legnagyobb szabadtéri korcsolyapálya. Forralt bor, finom falatok és a Vajdahunyad várának látványa teszi feledhetetlen élménnyé itt a korizást.

city-park-skate

fotó:http://budnews.hu/

Arena Plaza Jégterasz

A bevásárló központnál található koripálya a hét minden napján várja a csúszni vágyókat. Olykor különleges programokkal, eseményekkel is készülnek, mint például a Jégdiszkó, amit péntek és szombat esténként rendeznek itt, este 6 és 10 óra között. Gyerekekkel is jó választás lehet, sőt, a kicsiket itt a Korisuli keretében meg is tanítják korcsolyázni.

 

jegterasz

fotó:http://budnews.hu/

Jégpalota

A 2003-ban épült, Magyarországon és Európában is egyedülálló létesítményben korizni, jégtáncolni és hokizni is lehet, és szombat esténként jégdiszkóval is várnak. De mielőtt spontán odaszáguldanál, nézz rá a honlapjukra, mert a jégtánchoz például előzetes bejelentkezés szükséges.

icecenter

fotó:http://budnews.hu/

Pólus Center

Az éttermi rész közepén található koripálya 1996 óta várja a korcsolyázás szerelmeseit. Reggel 9-kor nyit, és este 11-kor zár. Felújítások miatt a pálya aktuális nyitva tartását telefonon tudakolhatod meg, hívd a 06 1/419 4070-es számot, hogy ne fáradj oda hiába, ha épp dolgoznak a pályán.

polus-center

fotó:http://budnews.hu

 

Jégkert

A Széna téren, a Mammut 2-vel szemben, a régi budai városfal mögött helyezkedik el ez a koripálya. Ha tudod, hol a Jégkert Café, akkor már oda is találtál. A fedett jégpálya ideális választás lehet gyerekekkel, vagy akkor, ha kerülnéd a nagyobb jégpályákat vagy a zsúfoltságot, ugyanis egyszerre legfeljebb 50 fő veheti igénybe.

budaijeg

fotó:http://budnews.hu/

 

  • 2025 2014. december 11 Életmód 2014. december 11.

    Facebook Comments