Grammy-t kaphat Antal Nimród

Grammy-t kaphat Antal Nimród

 

Antal Nimródnak sikerülhet, ami csak nagyon kevés magyarnak: a Through the Never című filmje bejutott a jövő évi Grammy díjkiosztó legjobb 5 alkotása közé „Best Music Film” kategóriában. Nem lesz könnyű dolga: Antalnak többek között a Beyoncé és Jay Z dalát, az On The Run Tour-t készítő Jonas Åkerlund-ot, valamint a Coldplay: Ghost Stories videóért jelölt Paul Dugdale-t kell legyőznie a díjért.

https://www.youtube.com/watch?v=tbFZO1V5hrE

A 3D koncertfilm (aminek a látványvilága a szintén világhírű Pados Gyula operatőr munkáját dicséri) egy klasszikus koncert és egy nagyjátékfilm keveréke. A koncertfelvétel felhasználásával készült történet szerint egy fiatal futárfiú, Trip a Metallicának hoz-visz csomagokat, az egyik este azonban váratlan fordulatot hoz. Épp dübörög a Metallica a színpadon, amikor Tripet egy halaszthatatlan feladattal bízzák meg. Innen indul csak az igazi akció: ami egy sima fuvarnak tűnik az elején, az egy egészen elképesztő, szürreális kalandba csap át, természetesen az újra és újra megjelenő Metallica zenei kíséretével.

001metapo

fotó:http://hammerworld.hu

A Kontrollal (ami többek között a Cannes-i fesztiválon Ifjúság díjat, a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Hugo-díjat, a Philadelphiai Nemzetközi Filmfesztiválon pedig közönségdíjat kapott) egy csapásra ismertté és elismertté vált rendezőnek ez a 4. amerikai filmje. A 1973-ban Los Angeles-ben született Antal Nimród 18 évesen költözött haza Magyarországra, hogy filmezést tanuljon, 2005-ben tért vissza Los Angelesbe, hogy pályafutását Hollywoodban folytassa. A tengerentúlon a Kate Beckinsale és Luke Wilson féle Vacancy rendezésével mutatkozott be2007-ben és azóta is aktívan filmez.

Nimr+Antal+Metallica+Through+Never+Premieres+n55ddLKUZeVlfotó:1.pictures.zimbio.com

A Gammy díjkiosztó 2015. február 8-án lesz, a teljes lista az alábbi címen érhető el: http://www.grammy.com/nominees

 

  • 1688 2014. december 10 Események 2014. december 10.

    Facebook Comments