Volt fesztivál – itt az eddigi legteljesebb lista

Volt fesztivál – itt az eddigi legteljesebb lista

A Sziget Fesztivál soproni testvére idén sem fog csalódást okozni.

Az idén 23 éves rendezvényen olyan sztárok lépnek fel, mint az Iron maiden, a Prodigy, vagy Wiz Khalifa. Az 5 nap alatt megfodrul a 6 színpad valamelyikén Axwell⌃Ingrosso és Paul Kalkbrenner, a brit Nero DJ-páros, jubileumi koncerten ünnepelhetjük a Quimby 25. születésnapját és Rúzsa Magdi is visszatér.

Az első, keddi napon Byealex, Vastag Csaba, Kispál és a Borz tribute zenekar, Spanish wax és Pixa nyitja a fesztivált. Szerdán a nagyszínpadon lép fel a már emlegetett Paul Kalkbrenner, de ez lesz a napja a 30Y, a Blahalousiana, Fish, Biebers és PUF rajongóknak is. Csütörtökre keményedik a buli: Axwell Λ Ingrosso, Skillet, Halott Pénz, Irie Maffia, Péterfi Bori, pénteken pedig színpadra áll az egész fesztivál legnagyobb sztárja, az Iron Maiden akik a The Book of Souls turné anyagát hozzák el hozzánk. De ugyanez a nap lesz, amikor a Gusgus, a Stereo MC’s, a Bëlga, az Intim Torna Illegál és a Kiscsillag is megmutatja, hogy még mindig ott vannak a szeren. És senki ne menjen még sehova, mert az utolsó napon Prodigy, Slayer, Sigma live, Brains, Budapest Bár, Ganxta, Ivan & The Parazol és Middlemist Red játszik.

A Program menüben szemezgessetek a Telekom Nagyszínpad, az OTP Junior – Petőfi Rádió Nagyszínpad, a Jana Színpad, a Telekom Tér, a Sopron Színpad és a Terasz részletes programjai között. Tényleg megéri szétnézni, hiszen az iménti lista inkább csak ízelítő jellegű, hiszen például csak magyar előadókból több mint százan lépnek színpadra a fesztivál alatt.  A Volt ráadásul besöpörte a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerést, a „Best medium sized festival” díjat a European Festival Awardon. A változatos világsztár kínálat mellett évről évre Sopronban lép fel a legtöbb hazai produkció is, felvonultatva a műfajok széles tárházát.

A négy plusz egy nap alatt több mint kétszáz program kap helyet idén a Telekom VOLT Fesztivál tíz helyszínén. Azt pedig külön imádom, hogy a sátorállítással sem feltétlenül kell vesződni, sőt, a nomád feltételek sem kötelezőek. Lehet kérni 2 illetve 4 személyes előre telepített sátrat és még lakóautót is. Előbbiek ára igen baráti, 14.000 illetve 25.000 forint az egész fesztivál idejére a sátor (tehát nem fejenként), a delux lakóautókról ugyanez nem mondható el: 250.000-be kerül a bérlésük a rendezvény idejére. Ennyiért meg ugye szálloda is akadna, szóval mi kihagyjuk, a többit viszont biztosan nem fogjuk.

  • 1372 2016. május 03 Események 2016. május 03.

    Facebook Comments