Ingyenes wifi várja az utasokat a Combinókon
Írta:

Ingyenes wifi várja az utasokat a Combinókon

A BKK a Facebookon osztotta meg a hírt oldaluk követőivel: 2015-re várhatóan az összes 4-6-os villamoson lesz wifi, amiért nem kell majd külön fizetnünk.

A Budapesti Közlekedési Központ a legnépszerűbb közösségi oldalon tudatta követőivel, hogy hamarosan lehetőség lesz ingyen internetezésre a Combino villamosokon. Azt írták, már folyamatban van a prototípus villamos FUTÁR- és kamerarendszerrel való felszerelése, de a vállalkozó az utasok számára hozzáférhető fedélzeti wifi rendszert is telepít a járművekre – a BKK külön kérésére. A munkák az összes villamoson 2015-re fejeződnek majd be.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez az internet mennyire lesz stabil, illetve milyen sebességgel fog működni, de a jövő évtől a vállalat ígérete szerint a négyes-hatos teljes vonalán és minden szerelvényén az utasok rendelkezése áll majd.

Érdekesség, hogy a BKK egyszerre építi ki a Combinókon a videós rendszert és a Futár-rendszert. Ez utóbbinak segítségével a járművek pontos tartózkodási helyét lehet majd látni a BKK alkalmazásában és a Google térképen is. A két rendszer összehangolásának köszönhetően pedig a diszpécserek nézhetik a szerelvények kameraképeit, így szükség esetén azonnal tudnak intézkedni.

tn-bkk

 

fotó:http://technet.hir24.hu/

  • 1268 2014. december 12 Belföld 2014. december 12.

    Facebook Comments