3+1 szuper spórolós tipp januárra
Írta:

3+1 szuper spórolós tipp januárra

Segítünk, hogy kevesebb pénzzel is lazán kihúzd a februári fizetésig.

 

Az ünnepek előtt és –alatt a legtöbben kiköltekezünk, így a január sokunk számára valamivel szűkösebb lehet a megszokottnál. Adunk egy kis segítséget, hogy lemondások nélkül is összébb tudd húzni a nadrágszíjat – már ami a költségeket illeti, mert az újévi súlycsökkentős fogadalmak egy másik írás témája. ;)

 

1. Bevásárlás – ne menj le éhesen a boltba, mert akkor többet fogsz vásárolni, egyúttal többet is fogsz költeni. Használj bevásárlólistát, és tartsd is magad ehhez, így csak a legszükségesebb dolgok kerülnek a kosaradba. Extra tipp: mindig csak annyit vegyél mindenből, ami biztosan el is fog fogyni.

 

2. Morzsaparti – ha havonta többször is találkozol a barátaiddal, és mondjuk beültök vacsorázni valahová, utána koktélozni, majd táncolni mentek, az alkalmanként alsó hangon 10-15 ezer forintba kerülhet. Ha csak két szombat estével számolunk, akkor már megfontolandó, hogy pénztárcabarátabb lehetőséget találjatok. Hívd át a többieket magadhoz, nézzetek filmeket, sorozatokat, közben feltálalod a maradék sütiket, rágcsákat, italokat. Így a maradékok is elfogynak, a barátaid is elégedettek lesznek, te pedig örülhetsz, mert több pénz marad a zsebedben. Extra tipp: ha nincs elég maradék sütid és rágcsád, kérd meg a többieket, hogy mindenki hozzon valamit, így gyorsan megtelik az ebédlőasztal finomságokkal.

 

3. Kuponok, akciók – manapság már egyáltalán nem ciki az üzletek és online shopok januári kuponjaira, akcióira utazni, sőt, vannak olyan Facebook csoportok is (pl. Bravúros beosztók), amelyek kifejezetten erre specializálódtak. Miért fizetnél többet a nagybevásárlásért, mosóporért, pelenkáért, kutyakajáért, ha egy kuponnal vagy kóddal akciósan veheted meg? Extra tipp: ne feledd, ragaszkodj a bevásárlólistádhoz és csak olyasmit vegyél, amire valóban szükséged van, máskülönben nem spórolás a spórolás! ;)

  • 856 2019. január 08 Belföld 2019. január 08.

    Facebook Comments