Szereted fahéjjal megszórni a kávéd? Ezért szuper ötlet!
Írta:

Szereted fahéjjal megszórni a kávéd? Ezért szuper ötlet!

Ízlelőbimbóid mellett egészségednek is kedvezel, ha fahéjjal megszórva iszod a kávéd. Lássuk, hogy miért!

 

1. Segíti az agyműködést – Ha úgy érzed, nehezebben indulnak be a napjaid, mert mintha mostanság lassabban forognának az agytekervényeid, akkor mindenképp hints egy kis fahéjat a reggeli kávédra. Ez a fűszer ugyanis segíthet stimulálni a gondolkodást és a kognitív képességeket, emellett javíthatja a memóriát is. Egy korábbi tanulmányból például az derült ki, hogy jobban teljesítettek a kognitív teszteken azok az alanyok, akik fahéjas ízesítésű rágót kaptak, mint a mentolos vagy natúr termékeket rágcsáló társaik.

 

2. Viszlát, kórokozók! – A fahéjnak baktérium- és gombaölő hatása is van, úgyhogy ha a reggeli kávédra szórsz belőle egy kicsit, azzal sokat tehetsz például a fog- és szájhigiénés problémák elkerüléséért.

 

3. A jó vércukorértékekért – Bizony, a fahéj vércukorszintünket is segíthet szabályozni. Kutatások szerint például, ha elcsábulsz egy szénhidrátdúsabb ételre, mondjuk egy szelet süteményre, de azt megszórod fahéjjal, akkor az nem okoz olyan hirtelen vércukorszint-megugrást. Sőt, a cukrod nem is fog pillanatok alatt leesni, így elkerülheted, hogy egyszer csak váratlanul rád törjön a farkaséhség.

  • 456 2020. június 11 Életmód 2020. június 11.

    Facebook Comments