Bor, mámor, Balaton
Írta:

Bor, mámor, Balaton

Ha nyár, akkor Balaton, de a fürdőzésen kívül mást is csinálhatunk a magyar tengernél.

 

Nekem a Balaton a Riviéra… ugye ismerős? Most erre a nosztalgikus elvágyódásra nem is térnénk ki, de Közép-Európa legnagyobb tava tényleg szuper hely. A lusta turisták pancsolnak, az élményvadászok vitorláznak, a gyerekek pedig ezer színűre eszik a pólójukat fagyival. Vagy például kiélvezhetjük a balatoni borok legjavát. Erről általában az északi part és a Balaton-felvidék jut eszünkbe, de amit most ajánlunk, az egy siófoki rendezvény, a Borpart és Fröccsfeszt.

 

A  július 29. és augusztus 7. között megrendezésre kerülő rendezvénysorozat neve nem sok gondolkodni valót hagy az esemény jellegéről. Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a balatoni borok legjavát felsorakoztató fesztivál, ahol tíz napon át előadások, koncertek, meg persze jó borok szórakoztatják a szomjas vendégeket. Sátorról sátorral járva lehetőség lesz végigkóstolni a környék legfinomabb borait és fontos szerepet kap a helyi termékek népszerűsítése is, ezért kézműves- és őstermelői vásár is színesíti majd a programot.

10307187_688861781231926_4004142140103074616_n

Ha az idei nyaralás nem erre az időintervallumra esik, vagy megrögzött északi-part pártiként be nem tennéd a lábad a síkságra, akkor van még egy legalább ilyen jó mentőötletünk. A Füredi Borhetek augusztus 6 – 28. között tart, nem meglepő módon Balatonfüreden, és ezt a rendezvény is kiegészítő programok, előadások, koncertek kísérik. A Füredi Borhetek a Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe. A borosgazdák a kultikus Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket, a Kisfaludy színpadon pedig a megnyitót követően újabb borlovagrend avatást is tartanak.

 

Mi szóltunk….

  • 1306 2016. július 29 Életmód 2016. július 29.

    Facebook Comments