157 új emoji jön
Írta:

157 új emoji jön

Tovább gyűrűzik az emoji-őrület: 157 új figurával bővül a készlet, 2823-ra.

 

Június 5-én, nagyjából cikkünk születésének pillanatában kellene megjelenniük az új emojiknak – külföldi lapokból, illetve a Szeretlekmagyarorszag.hu cikkéből úgy tudjuk, összesen 157 új hangulatjellel bővül az eddig sem éppen szerény készlet.

 

Az emojik megalkotásáért felelős Unicode Consortium még februárban jelentette be az új csomag érkezését. És hogy mik lesznek benne? Hát, egyrészt hiánypótló (vagy annak tűnő) smiley-k, mondjuk a vörös, göndörhajú vagy kopasz emberek, fázó és izzadó fejek, másrészt viszont olyan finoman szólva is érdekes dolgok is, mint például DNS, kémcső, tégla, iránytű, amőba, dinamit vagy vécépapír guriga.


Mi a szuperhősökre és az új állat emojikra leszünk a legkíváncsibbak: ez utóbbiak közt lesz papagáj, láma és kenguru, de akár a szúnyogok miatti bosszankodásunkat is kifejezhetjük majd egy kis hangulatjellel.

 

Egy dolog biztos: azt senki sem mondhatja majd, hogy nincs miből válogatni, ugyanis az újakkal együtt így már összesen 2823 emoji áll majd rendelkezésünkre.

 

Hogy mikortól? Hát, ahogy azt már fent is említettük, hivatalosan június 5-én jön a frissítés, de biztosan beletelik egy kis időbe, mire a különböző operációs rendszerek és platformok megjelenítik az újabb verziót. A Twitteren ez általában gyorsabban megy, de az androidos és Apple eszközökön valószínűleg egy kicsivel most is tovább tart majd.

 

Ha már találkoztál az új emojikkal, írd meg nekünk, melyik a kedvenced! ;)

  • 1795 2018. június 13 Életmód 2018. június 13.

    Facebook Comments