Tavaszváró: a legszebb budapesti virágboltok
Írta:

Tavaszváró: a legszebb budapesti virágboltok

Hangolódj a tavaszra a legszebb virágboltokkal – már mutatjuk is „növénybolond” kolléganőnk kedvenc budapesti viráglelőhelyeit! 

 

Laura Virág

19

Vintage hangulat, francia elegancia, pasztellszínek, légies finomság… ezek voltak az első gondolataim a Laura Virágról, amire néhány hónapja találtam rá a Király utcában. 2007-ben alakultak, azóta foglalkoznak esküvői csokrok, szerelmes ajándékok, asztali és szállodadíszek, kézzel készített lakberendezési díszek eladásával. Az üzlet aprócska, kínálata viszont ehhez képest jelentős, minőségi, és persze gyönyörű!

 

Viola Violetta

nagykep

Szereted az egyedi, váratlan virágkölteményeket? Akkor a város első virágdesign üzlete, a Viola Violetta is tetszeni fog. Ha náluk szeretnél vásárolni, hívd fel őket előtte, mert csak bejelentkezés alapján készítik el, amit szeretnél. De ha már ott vagy, akár húsvéti workshopjukra is jelentkezhetsz, ahol saját asztali- és ajtódíszt is alkothatsz. Jól hangzik, ugye?

 

La Gardenia

12742438_335805493210196_7898948698602646265_n

A WestEnd City Centerben található La Gardenia sokunknak útba esik. Én azért szeretem, mert gyorsan kapok itt friss virágot, legyen szó névnapról, szülinapról vagy bármilyen más alkalomról. De úgy látom, nemcsak én vagyok elégedett velük: Facebook-oldalukon 13 értékelés látható, és mindegyik a legjobbnak, vagyis ötcsillagosra minősíti a helyet.

 

Plantomime

fokep

A Nagymező utcában található Plantomime előtt soha nem tudok úgy elmenni, hogy ne szeretnék egy, na jó, legalább kétféle csokrot köttetni. Főleg, mert tudom, hogy itt mindig követik a virágdekorációs trendeket, sőt mi több, a saját ízlésükre is formálják azokat.

 

Café Smúz

cs

A Smúz tulajdonképpen nemcsak virágüzlet, hanem kávézó, borbár meg egy dizájnbolt keveréke, egy virágküldő szolgálatból továbbfejlődött nagyvárosi „minden az egyben” vállalkozás. Ha a szerelmeddel a Kossuth téren jársz, akkor üljetek be ide smúzolni, és igyatok egy kávét, vagy egy pohár finom bort. De ha erre nincs idő vagy lehetőség, maradj a telefonos virágrendelésnél: az is elég romantikus tud lenni, ha így leped meg a kedvesed!

 

Tudtad?

Több olyan virágbolt is működik Budapesten, amelyeknek csak egyik szakterülete a virágárusítás, emellett mással is foglalkoznak. Az Arany János utcában található Wines n’ Roses például – ahogy a neve is mutatja – borokat is kínál a szálas és cserepes növények, tavaszi színes és illatos virágok mellé.

  • 2012 2016. március 21 Életmód 2016. március 21.

    Facebook Comments