5 dolog, ami megváltozik az összeköltözés után
Írta:

5 dolog, ami megváltozik az összeköltözés után

Bizony, a rózsaszín köd nem tart örökké – egy sokkal gyakorlatiasabb időszak követi, aminek szintén megvan a maga szép (és néha kimondottan vicces) oldala.

 

1. Már nem csak „én” vagyok, „mi” vagyunk – Ha korábban egyedül laktál, akkor az összeköltözés után időbe telhet, míg megszokod, hogy valakihez alkalmazkodnod kell – ez érintheti a péntek esti programot (nem biztos, hogy ő is filmet szeretne nézni), a következő vendégség vagy grillezés időpontját, vagy akár olyan banális dolgokat is, mint hogy épp foglalt a fürdőszoba, amikor te is bemennél.

 

2. Mindenkinek megvan a maga hülyesége – A párod kisebb-nagyobb őrültségeivel valószínűleg nagyjából már tisztában vagy, amikor összeköltöztök. Például tudod, hogy olykor éjjelig gyakorol a gitárján, vagy hajnali 4-kor is felkel Forma-1-et nézni, akkora rajongó. Ezek a dolgok vele járnak, részben ezek miatt lett az az ember, akibe beleszerettél. Az összeköltözéssel az is megváltozik, hogy ezeket a dolgait nem csak hallomásból ismered majd, hanem rendszeresen tapasztalod is. Ahogyan ő is a tieidet. Néhány hét és összecsiszolódtok, addig tarts ki!

 

3. Gyakorlatiasabb beszélgetések – Nem azt akarjuk ezzel mondani, hogy a kapcsolatotokból eltűnik a rózsaszín köd, hanem azt, hogy a szerelmes és romantikus percek kiegészülnek egy praktikusabb, gyakorlatiasabb árnyalattal is – például amellett, hogy megbeszélitek, hová menjetek a következő randin, azt is el kell dönteni, ki viszi le délután a kutyát, vagy ki hoz vécépapírt a munkából hazafele.

 

4. Még őszintébbek lesztek egymással – Persze, tudjuk, eddig is őszintén megmondtad, ha valami nem annyira klappolt neked, de az összeköltözés után olykor már kendőzetlen őszinteséggel közlöd a pároddal, ha nincs kedved átmenni a haverokhoz, vagy ha inkább most nem osztoznál vele a kajádon.

 

5. Közös asztal, közös ágy, közös kassza? – Az összeköltözés után vannak, akiknél gyorsan még komolyabbra fordulnak a dolgok, ezért nem árt, ha néhány további kérdést is igyekszel tisztázni a pároddal. Például hogy külön kasszán folytatjátok-e, közös számlát nyittok, vagy megtartjátok a külön számlát, ÉS nyittok mellé egy közöset is? A választás a tietek, a lényeg, hogy mindketten elégedettek legyetek a döntéssel.

  • 732 2019. augusztus 22 Életmód 2019. augusztus 22.

    Facebook Comments