Így „tedd el” a nyaralót őszre
Írta:

Így „tedd el” a nyaralót őszre

Ha ezt a pár dolgot megteszed, nem érnek többé kellemetlen meglepetések.

 

 

 

Sajnos lassan vége a nyárnak, a gyerekek újra iskolába kerülnek, ezzel együtt pedig ideje őszi üzemmódba kapcsolni a nyaralót. Persze ha ti még szeptemberben is sűrűn jártok le, akkor még ráértek ezek elvégzésére, de sokunknak a nyárral együtt vége a víkendezésnek is. Ha azt szeretnéd, hogy a nyaraló a lehető legjobb formáját hozza, amikor hetek (esetleg hónapok múlva) újra meglátogatod, akkor ne felejtsd el megtenni a következőket.

 

1. Takarítás. Teljesen egyértelműnek hangzik, mégis sokszor elmarad, hiszen ha hónapok múlva jövünk, úgyis fel kell majd takarítani megint. Viszont mennyivel jobb érzés, ha egy gyors portörlés és felmosás után máris élvezhetjük majd a szabadnapot, mintha a sütőn még ott a tavalyi palacsinta nyoma.

 

2. Pakold el a használati cikkeket. A rendre is ugyanaz érvényes mint a tisztaságra: amit nyáron esetleg mindennap használtál, mostantól azt is ritkábban fogod, így ne legyen elöl. Még ha nem hosszú időt tervezel is kihagyni a következő látogatás előtt, hidd el, jobb lesz rendezett helyre visszaérkezni.

 

3. Nézd át a hűtőt és a fagyasztót, és vegyél ki belőle mindent, ami nem bírja akár hosszú hetekig is. Ha tudod, hogy mostantól csak nagyon ritkán fogsz erre járni, akkor pedig mindent pakolj ki, a hűtőt pedig húzd ki.

 

4. Apropó hűtő. Az elektronikai felszereléseket is téliesítsd. Ezt persze te tudod, hogy mennyi ideig nem fogsz a nyaralóba jönni, de ha egy-két hétnél hosszabb idővel számolsz, akkor húzz ki minden elektromos készüléket, zárd el a vizet és a gázt. Ezzel nem csak spórolsz, de egy esetleges meghibásodást is kivédhetsz.

 

5. Helyezz el pár természetes légtisztító párnát a házban, hogy ne az áporodott levegő fogadjon, amikor legközelebb jössz. A Hiilibag hatékonyan elnyeli a szagokat, az allergéneket és káros anyagokat, megakadályozza a penész és a baktériumok kialakulását és elnyeli a felesleges nedvességet is.

 

+1. Gondozd meg a kertet is. Mivel hetekig feléjük sem fogsz nézni, fontos, hogy a növényekről se feledkezz meg. Vágd le az elhalt részeket, tisztítsd meg az elhervadt virágoktól, karózd meg, amit meg kell, és persze nyírd le a füvet. Meghálálják!

  • 792 2019. augusztus 23 Életmód 2019. augusztus 23.

    Facebook Comments