Te hova dugod? Itt keresik legelőször az értéket a betörők
Írta:

Te hova dugod? Itt keresik legelőször az értéket a betörők

Volt betörők árulják el, hol nem keresik az értékeket munka közben.

 

Te hol tartod az értékeket? Válaszolni persze nem kell, a kérdés inkább csak amolyan gondolatébresztő. A statisztika szerint legtöbben fiókokban, serpenyőkben, edényekben próbálják eldugni féltett kincseiket, ami elsőre kreatívnak hangzik – csakhogy a betörők is tudnak róla. A Daily Mail hat egykori betörőt kérdezett meg, hogy mégis hol nem keresik a szajrét és meglepő válaszokat kaptak.

Az ő elmondásaik alapján a fentieken kívül az is gyakori, hogy olyan széfet használ valaki, ami nincs se a falhoz, se a padlóhoz rögzítve: ezt egy mozdulattal felkapjak, a kinyitással ráérnek később bajlódni. E helyett a legjobb megoldás, ha a tészták közé, a gabonapelyhes dobozba, vagy a gyerekszobába dugod el a megtakarítást, ezeken a helyeken ugyanis nem szokták keresni a szajrét.

A korábbi betörők szerint az is jó ötlet, ha a kanapé vagy más bútorok alá rejted el az értékeidet, hiszen a betörők sietnek és hang nélkül dolgoznak, a bútorokat nem fogják elkezdeni tologatni. Szintén jó választás a hűtőbe vagy a spájzba az ételek közé, illetve DVD-tokba rejteni a pénzt. A sietség miatt ezeket nem lesz idő egyenként végignézni.

Érdekes és fontos tanács, hogy a pénzen és az értékes apró műszaki cikkeket kívül a kocsikulcsra és a személyes iratokra is érdemes vigyázni. A kocsikulcsot például ne tegyük az előszobaszekrényre, vagy egy erre szánt kulcstartóba, mert innen szinte biztos, hogy felkapják majd. A személyi iratainkkal pedig könnyen visszaélhetnek a személyazonosságunkkal, így erre is érdemes fokozottan ügyelni, és nem szem előtt hagyni őket.

Szintén nem mindegy, hogy amikor elutazunk, tudjuk-e leplezni ennek a tényét az esetleges rablók elől. A Pénzcentrum arra figyelmeztet, hogy akár 1-2 hónapig is képesek megfigyelni a későbbi áldozatot a betörők, így sosem lehetünk elég óvatosak. A sokáig üresen álló hely a parkolóházban, vagy a csurig telt postaláda mind mind felhívó jelek, így ha elutazunk, kérjünk meg valakit, hogy rendszeresen ürítse a postaládánkat és teljesen különböző időpontokban bukkanjon fel locsolni. Az is hasznos, ha beszerzel egy időzítőkapcsolót, így nem fog feltűnni senkinek, hogy esténként nem vagy otthon.

Nos, a te otthonod átmenne a teszten?

  • 747 2019. augusztus 26 Életmód 2019. augusztus 26.

    Facebook Comments