3 tipp a januári depresszió ellen
Írta:

3 tipp a januári depresszió ellen

Ne hagyd, hogy legyűrjön a téli rosszkedv – segítünk jobb kedvre derülni!

 

Január a legdepisebb hónap, hisz gondolj csak bele: elmúltak az ünnepek, kint még hideg van, hamar sötétedik… kicsit olyan, mintha a tavasz sosem jönne el. Könnyű ilyenkor megadni magunkat a rosszkedvnek, és búbánatba feledkezni. De most segítünk, hogy téged ebben a hónapban se hagyjon el a derű, és boldogan várd a februárt!

 

1. Mozgás! – A mozgás nemcsak az alakunknak tesz jót, hanem a kedvünknek is, ugyanis beindítja az agyban az endorfin termelődését – ettől a hormontól pedig rózsaszínben fogjuk látni a világot. Na jó, azt talán nem, de energikusabbnak és boldogabbnak érezzük majd magunkat. A nevetés is fokozza az endorfintermelést, kombináld hát a mozgást és a kacagást egy hahota jóga órán! A hatás nem marad el. ;)

 

2. (T)edd magad boldoggá – Bizony, az ételek is segíthetnek abban, hogy boldogabbak legyünk! Zöldségek közül jókedvre derítő hatású az articsóka, a kukorica, a lencse, a cékla, a sárgarépa, a burgonya és a spárga, gyümölcsök közül pedig a banán, az alma, a mandarin, a narancs, a cseresznye, a meggy, az eper, a málna és az ananász.

 

3. Örülj a pillanatnak – Az egész napos rohanásban sokszor észre sem vesszük, ha valami jó dolog történt velünk, vagy ha meg is látjuk a szépet, a jót, gyorsan elfelejtjük. Tanuld meg értékelni a boldog pillanatokat, legyen szó akár egy bókról, egy kiskutya őszinte öröméről, amikor megsimogatod, vagy egy csésze forrócsokiról. A nap végén egy kis füzetbe össze is írhatsz három-négy jó dolgot, amelyek aznap történtek veled. Így ha legközelebb rosszkedvűnek éreznéd magad, csak előkapod a füzetet, és a szép élmények újraolvasásával ismét jó kedvre derítheted magad.

 

  • 963 2019. január 10 Életmód 2019. január 10.

    Facebook Comments