Programajánló bekuckózós téli estékre: társasjáték, otthon
Írta:

Programajánló bekuckózós téli estékre: társasjáték, otthon

Ezt az 5 társasjátékot már ketten is élvezettel játszhatjátok, de persze ha többen vagytok az sem baj.

 

Ezek azok a hónapok, amit olyan sokszor emlegettünk édes nosztalgiával a nyáron: amikor majd a hosszú, sötét estéken újra otthon, kettesben múlatjuk az időt… Na most van itt ez az időszak, és még egy remek ötletünk is van, mivel dobjátok fel a kettesben mozizást. Társasjátékkal! Mondjuk ezzel az öttel.

A gyors és vicces: Dobble

Aki egyszer próbálta, azonnal a függője lesz ennek a partijátéknak. A kerek lapok mindegyikén 8 ábra van, és bármelyik két lap között pontosan egy az ugyanolyan ábra. (Bár a játék hevében máshogy tűnhet, tényleg így van.) A feladat az, hogy megtaláld, mi a közös a két lapon, és itt nem csak az a nehéz, hogy gyorsabban szúrd ki, mint a többiek / a másik, hanem hogy gyorsan a nyelvedre jöjjön a szó: kutya, vasmacska, cumisüveg…

Dobble_ASM20731_1493991111375

A klasszikus: Stone Age

Ez a kőkori játék idén az év társasjátéka lett, és nem véletlen. Klasszikus stratégiai játék: vadászni kell és nyersanyagot gyűjteni, hogy épületeket és civilizációs vívmányokat gyűjtsünk, ám ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. Természetesen minden korlátozott darabszámban áll rendelkezésre, és már két főnél is küzdeni kell a jó mezőkért. Ez a játék egy egész estés élmény, a doboz 60-90 percet ír, ám a gyakorlatban nem ritka, hogy két óra is kell, mire győztest hirdethetünk.

48183_stoneAge

A gondolkozós: Scrabble

Ki ne ismerné a klasszikus szókirakó játékot: minél bonyolultabb szavakat kell kirakni a lehető legtöbb betűből. Igazi agytorna, ami két forraltborozás közben remekül átmozgatja az agytekervényeinket is. Igazi klasszikus, amit akár egyedül is lehet játszani, de persze ha van valaki, akivel egymást inspiráljátok, az még jobbá teszi a játékot.

3900516_R_Z001A

A 3D-s: Hotel

Ha szereted a Gazdálkodj okosant és a Monopolyt, akkor a Hotelt is szeretni fogod. Itt különböző szállodakomplexumokat kell felhúzni, ahol természetesen borsos árért szállnak meg az arra tévedők. Amiért nálunk nagyobb kedvenc ez a játék, mint a másik két említett, az a szép grafika, és a menő 3 dimenziós épületek. Itt ugyanis valós, megfogható szállodákat építesz!

Hotel-Tycoon

A felnőtt: Hancúr Párbaj

Az összebújós téli estéken mi is lenne jobb, mint egy igazi összebújós játék? Ezt az erotikus társast nyilvánvalóan pontosan két fő játsza, ám a játék menete egyébként megegyezik a hagyományos társasokéval. A játékmezőkön végighaladva egyre forróbb feladatok várnak, a cél pedig, hogy minél izgalmasabb és élvezetesebb perceket szerezz a másiknak. A vesztesnek (aki előbb elveszíti a fejét) 24 óráig mindent meg kell tennie a párjának, így érdemes hideg fejjel gondolkozni!

hancur11

 

  • 1236 2018. január 05 Életmód 2018. január 05.

    Facebook Comments