Így lesz a hűtőd mindig tiszta és szagmentes
Írta:

Így lesz a hűtőd mindig tiszta és szagmentes

Ha a következőket betartod, többé nem uralkodnak el hűtődben a különböző szagok.

 

Biztosan neked is ismerős a következő kép: farkaséhesen érsz haza, már nyitod is a hűtőd ajtaját, hogy gyorsan bekapj valamit, amikor olyan erős szag csap orron, hogy inkább gyorsan becsukod… és már el is ment az étvágyad.

 

Bármi okozza is az ilyen szinten ütős szagot a hűtődben, egy dolog biztos: leszámolhatsz vele, ha követed az alábbi tippeket, tanácsokat.

 

1. Mi okozza a szagot? Első lépésként térképezd fel az erőteljes aroma forrását. Könnyen megeshet, hogy elfelejtettél megenni valamit, vagy áramszünet volt, míg nem voltál otthon – emiatt leolvadhat a fagyasztó, és megromlanak benne tárolt ételek, például a húsok. De ezt biztos, hogy már messziről kiszagolod, annyira intenzív! Ha megvan a szag forrása, szemeteszsákot neki, és jöhet a következő lépés.

 

2. Nagytakarítást neki! Hozd előre a tavaszi nagytakarítást, már ami a hűtődet és a fagyasztódat illeti. Pakold ki mindent, olvaszd le, és mosd át langyos ecetes vízzel az egész berendezést. Ha nem bírod az ecet szagát, használj környezetbarát tisztítószert, illetve a makacs foltok ledörzsölésére szódabikarbónát.

 

3. Hiilibag – Ha ilyen szép tiszta hűtőbe pakolsz vissza, és odafigyelsz az ételeidre, akkor szinte biztosan nem térnek vissza az elrettentő szagok. De ha biztosra akarsz menni, szerezz be egy olyan környezetbarát szagsemlegesítőt, mint például a Hiilibag https://www.hiilibag.hu/#ahiilibag – ezzel az apró, de hasznos kis találmánnyal tényleg mindent megtettél, hogy a hűtőd nemcsak higiénikusan tiszta legyen, hanem hosszú időre szagmentes is.

 

  • 614 2020. február 14 Életmód 2020. február 14.

    Facebook Comments