Toxinok felelősek az új autószagért
Írta:

Toxinok felelősek az új autószagért

Az Ann Arbor-i Ökológiai Központ kiadta negyedik fogyasztói útmutatóját a mérgező vegyi anyagokról az autókban. A 200 legnépszerűbb modell közül teszteltek vegyi anyagokra, amik jelen vannak a műszerfalon, karosszékeken, üléseken stb.

Ezek a vegyi anyagok felelősek az “új autószagért”, és számos egészségügyi problémához kapcsolódnak. A autók belsejében lévő mérgező vegyi anyagok gyakran elhanyagolt téma, de a beltéri légszennyezés fő forrása.

higienizacao-interna-automotiv

A legfontosabb vegyi anyagok közé tartozik a bróm, a klór és az ólom. Ezek mindegyike összefüggésbe hozható a születési rendellenességekkel, a májtoxicitással és a hormonok megzavarásával a laboratóriumi állatokban.

A műszerfalon, a kormánykeréken és más helyeken lévő műanyag illékony szerves vegyületeket szabadíthat fel, mivel a gépkocsi hőmérséklete eléri a 88 – 120 ° C fokot, különösen akkor, ha a járművek a forró napfényben vannak. A gépkocsivezetők ki vannak téve ezeknek a vegyi anyagoknak azáltal, hogy levegőt lélegeznek be az autóban, valamint érintkeznek a porral.

Jeff Gearhart, az Ökológiai Központ kutatási igazgatója szerint: “A kutatások azt mutatják, hogy a jármű belső termékei olyan egyedülálló koktélt tartalmaznak, amely több száz toxikus vegyi anyagot tartalmaz, koncentráltan ilyen kicsi, zárt térben. Mivel ezek a vegyi anyagok nincsenek szabályozva, a fogyasztóknak nincs módjuk arra, hogy megismerjék a veszélyeket. Vizsgálatunk célja, hogy feltárja ezeket a veszélyeket, és arra ösztönzi a gyártókat, hogy biztonságosabb alternatívákat használjanak. ”

A statisztikák szerint az átlagember naponta több mint 1,5 órát tölt autóban, mérgező vegyi anyagokat belélegezve. Ezért bátorítunk minden látogatót arra, hogy védje ki a légszennyező anyagok belélegzését egy olyan termékkel, ami apró mérete ellenére hatalmas felülettel rendelkezik, amin vonzza és megtartja a vegyi anyagok széles skáláját és egyéb káros anyagokat. Ha kíváncsi vagy erre a megoldásra, kattints ide.

37123187_618156751886185_383617588296417280_n

  • 637 2018. szeptember 21 Életmód 2018. szeptember 21.

    Facebook Comments