3+1 egyszerű tipp, hogy jobb legyen a lakás levegője
Írta:

3+1 egyszerű tipp, hogy jobb legyen a lakás levegője

Légfrissítők helyett…

 

Ne költs több pénzt légfrissítőkre, melyek csak elfedik a problémát – és nem mellesleg egészségügyi problémákat is okozhatnak –, inkább próbáld ki a most következő természetes, egészséges és nagyon hatékony tippeket.

 

1. Szellőztess rendszeresen

natural-healing-center-open-window

Talán már elcsépeltnek hangzik, de naponta egyszer-kétszer erősen ajánlott szellőztetni, mert így a rossz szagok néhány perc alatt távozhatnak a lakásból, és a levegő felfrissül. És ehhez nem lesz szükség sem légfrissítőre, sem más „csodaszer” bevetésére! ;) Szellőztetésre a kora reggeli órák a legideálisabbak, mert ilyenkor a legalacsonyabb a légszennyezettség és a pollenkoncentráció. Érdemes erre az időpontra időzíteni egy 5-10 perces kereszthuzatot, amellyel gyorsan kicserélődhet a levegő.

 

2. Szárított kis „csodák”

szaritott_levendula

Tegyünk szárított levendulát a nappaliba, vagy szárított citromhéjat a konyhapulton egy kis tálkába. Ezek nemcsak kellemesebb illatot varázsolnak otthonunkba, hanem még jól is mutatnak.

 

3. Illóolajok

levendula_illo

Közeleg a tél, és nagy kedvenceink, az illóolajok időszaka – persze, ezeket az apró illatbombákat nemcsak a leghidegebb évszakban lehet ám használni, hanem egész évben, mert például illatosításra is kiválóan alkalmasak!

 

+1. Hiilibag

hiilibag-3_682dcda87e31dbec7e2432b73061c95d

A hagyományos légfrissítőkkel szerintünk két nagy probléma van. Az egyik, hogy ezek számos vegyi anyagot és betegségeket is okozó méreganyagot tartalmaznak, a másik pedig, hogy csak elfedik a szagokat, nem semmisítik meg őket. Létezik viszont egy olyan apró találmány, a Hiilibag – egy bambusz szénnel töltött zsákocska –, amely a kellemetlen szagokat megszünteti, illetve kiszűrheti a levegőből a szennyező anyagokat is.

 

Emellett antiallergén, baba- és állatbarát, a penészedésnek viszont nagy ellensége. A Hiilibag háromhavonta napfényre kitéve 3-4 óra alatt megtisztul, és két évig felhasználható, ezt követően pedig a kertben vagy növények alá téve is újrahasznosítható.

 

Itt tudsz további infókhoz jutni a témában: http://www.hiilibag.hu/

  • 701 2018. október 26 Életmód 2018. október 26.

    Facebook Comments