Így javíts 1 perc alatt a lakás levegőjén
Írta:

Így javíts 1 perc alatt a lakás levegőjén

Mindannyiunk élete állandó rohanás, de egyetlen perced neked is biztosan van az egészségedre.

 

1. Nyisd ki az ablakot – Ugye, hányszor kinyithatnád a szobád ablakát reggel vagy nap közben (ha otthon vagy), és mégsem teszed? Akár feledékenység az oka, akár az, hogy nem tartod elég fontosnak, hadd figyelmeztessünk most mi is: ideje a következő szellőztetésnek. Hogy miért? Mert javíthatja otthonod levegőjét, tényleg nem kerül semmibe, és igen, akár egy perc is elég lehet rá!

 

2. Ne feledd a növényeket – Még nincs szobanövényed? Akkor gyorsan vegyél egyet – el sem hinnéd, hogy kis zöld barátaink mennyit tesznek a lakás jobb levegőjéért. Ha már vannak növényeid, akkor se feledkezz meg róluk: locsold meg őket, vagy ha kell, párásíts nekik. Hidd el, meghálálják!

 

3. Csak egy fújás? Inkább ne! – Ha azt gondolod, légfrissítővel javíthatsz a leggyorsabban a benti levegő minőségén, akkor tévedsz, sőt, rossz úton jársz. Ugyanis ezek használatával nem javítod, hanem mérgezheted a levegőt. Egy-egy fújással olyan vegyszereket is „kiszabadíthatsz” a flakonból, amelyek ártalmasak lehetnek rád és családodra nézve: rákot, májkárosodást, stb-t okozhatnak. Kell ez bárkinek is? Ugye, hogy nem.

 

4. Hiilibaget a szobába – Ha a szagok semlegesítése a cél, akkor is maradj a természetes módszereknél: póbálj ki olyan környezetbarát módszereket, mint például a Hiilibag. Ez egy bambusz szénnel töltött zsákocska, ami nemcsak a szagok ellen segít felvenni a harcot, hanem bizonyos méreganyagokkal és a penésszel szemben is (mivel a levegő nedvességtartalmát is kordában tarthatod a használatával). Egy ilyen kis zsákocska kétévig használható, utána pedig a kertbe vagy a szobanövényeid alá szórhatod a tartalmát, szóval totál zero waste termék. Az pedig, hogy kitedd a polcra, az éjjeliszekrényedre, a hűtőbe vagy a cipőtárolódba, tényleg belefér egyetlen percbe! ;) További infók: www.hiilibag.hu

  • 579 2019. november 08 Életmód 2019. november 08.

    Facebook Comments