Rákot okozó toxinok találhatóak a légfrissítőkben
Írta:

Rákot okozó toxinok találhatóak a légfrissítőkben

Egyre szélesebb körben elterjedt, hogy a “légfrissítőkben” található mérgező anyagok állnak összefüggésben a fejlődési rendellenességű férfi nemi szervekkel, a rossz minőségű spermával, az alacsony tesztoszteronszinttel, és más szaporodási problémákkal. Amit azonban nem tudhattál, hogy a ftalátok csak az egyik csúnya összetevője a légfrissítőknek, higiéniai cikkeknek és szagtalanítóknak.

Képernyőfotó 2018-10-05 - 11.18.33

Egy MSN-en talált cikk szerint, már mindössze heti egyszeri használat is növelheti az asztma kialakulásának esélyét. Egy 2006-os tanulmány kimutatta, hogy azoknak az emberek, akiknek a vérében magas 1,4 dichlorobenze szintet állapítottak meg, amely általában megtalálható a népszerű légfrissítőkben – nagyobb valószínűséggel tapasztalnak csökkenő tüdőkapacitást. Íme néhány összetevő, a népszerű légfrissítőből, tudod azzal az elemmel működő, automatikusan óránként/fél óránként többször permetezős fajtából:

Aceton – ez egy vér-, szív-, gasztrointesztinális-, máj-, vese-, bőr-, légzőszervi-, agy- és idegrendszeri méreg. Tehát más szóval a tested bármely részét károsíthatja széles körű káros hatásaival.
Bután és izobután – Ez egy komoly méreg a mi agyunkra és az idegrendszerünkre.
Propán-bután gáz és petróleum desztillátum – Elég nyilvánvaló, hogy miért nem szeretnénk ezeket belélegezni. Félig tréfásan mondják évek óta, hogy a légfrissítők azokat az olajipari melléktermékeket tartalmazzák, amiket hogy az olajipar nem tudott felhasználni a járműveknél. Úgy néz ki, hogy nincs messze az igazságtól.
Propán – szív- és érrendszeri, valamint a vérméreg; máj-, vese-, légzőszervi-, a bőr és idegrendszer méreg. Arról ismert, hogy rendkívül veszélyes.
Parfüm – Ez az egyetlen összetevőt tartalmazhat akár 400 különböző mérgező anyagot, amelynek 95%-a kőolajtermékekből származik és rengeteg súlyos egészségügyi kondíciót társítanak hozzá: fejfájás és szédülés, depresszió és a viselkedésbeli változások.
Benzol – leukémiát okozó hatásáról ismert.
Formaldehid – felső légúti rákot okozhat.

 
Ezek után jönnek a figyelmeztető címkével, hogy: “A spray szándékos belélegzése káros vagy végzetes lehet!”, vagy “Ne lélegezze be a permetet!” Hogy ne lélegezzük be azt az anyagot, amit folyamatosan a légterünkbe eresztünk?
Ha a gőzök belégzése káros lehet, akkor miért használhatjuk ezeket a “légfrissítőket”?
Mindenki saját maga döntse el ezek után, hogy mit juttat a saját és családja levegőjébe!

 

Mi egy vegyszer – és allergénmentes, természetes alternatívát találtunk a szagok semlegesítésére: www.hiilibag.hu

hiilibag-simple-1024x682_57c02dfea80ec3c71030b33c6191c36e_2

 

Forrás: “The Dangers of Indoor Chemical Pollution.

  • 789 2018. október 05 Életmód 2018. október 05.

    Facebook Comments