Az őszi bekuckózás egészséges hozzávalói
Írta:

Az őszi bekuckózás egészséges hozzávalói

Íme, néhány egyszerű tipp, hogy ne csak a lelkednek essen jól a bekuckózás, hanem egészségednek is jót tegyél vele.

 

Itt van az ősz, itt van újra… és ezzel együtt megérkeztek a rövidebb, hűvösebb, esősebb napok. Ilyenkor ki ne érezné úgy, hogy semmi kedve az esti városi programokhoz (kivéve persze, ha életünk szerelme hív meg egy italra, vagy kedvenc zenekarunk koncertjére sikerült végre jegyet venni ;) ), inkább csak bekuckóznánk a kanapén. Hogy ez ne csak lelkünknek, hanem testünknek, egészségünknek is a leginkább hasznára váljék, jöjjön néhány szuper tipp – ezeket te is könnyedén követheted idén ősszel! ;)

 

1. A teád – Ideje eltenned a nyári fröccsözés kellékeit, és a meseszép borospoharak helyett előkeresned a kedvenc cuki bögréd. Kerüljön bele gyümölcs- vagy zöldtea, jó sok mézzel, hiszen itt a betegségek szezonja is… immunerősítésben pedig a tea és a méz verhetetlen páros, neked is biztosan segítenek!

 

2. A takaród – A legtöbben már elővettünk vékonyabb és vastagabb takarókat is, amikbe beburkolózhatunk film- vagy sorozatnézős estéken. Ügyelj rá, hogy mindig a megfelelőt válaszd, ugyanis könnyen megfázhatsz, ha nem vagy jól betakarózva – de akkor is, ha túl meleg a pokrócod, és megizzadsz benne.

 

3. A zoknik – A nejlonzoknik jövő tavaszig ismét a fiók mélyére száműzve, vékony pamut társaik közé… eljött a vastag, meleg lábvédők ideje. Szerencsére rengeteg vagány, cuki vagy vicces minta közül választhatsz, akár az üzletekben keresnél új kedvenc zoknit, akár online.

 

4. A legevő – Ahhoz, hogy igazán egészséges legyen az otthoni bekuckózás, van egy tényező, ami mindennél fontosabb: a jó levegő. Ennek érdekében szellőztess minden nap, és még nem késő beszerezned néhány praktikus apróságot, amelyek javíthatják a lakás levegőjét. Ha még nincs növényed, akkor feltétlen vegyél néhányat! ;) És érdemes kipróbálnod néhány olyan természetes „csodaholmit” is, mint amilyen például a Hiilibag. Ez egy bambusz szénnel töltött légszűrő párna, ami segít kiszűrni a kellemetlen szagokat, egyes méreganyagokat, sőt, mivel a levegő páratartalmára is kedvező hatással van, a penész ellen is hatékony segítőtársad lehet. Csak tedd oda, ahol szeretnél tisztább levegőt az otthonodban – például a kanapéd közelébe –, és egész ősszel jobb levegőben élvezheted az otthoni bekuckózást. Ha felkeltette érdeklődésedet a Hiilibag, tudj meg róla többet itt: https://www.hiilibag.hu/

  • 792 2019. október 11 Életmód 2019. október 11.

    Facebook Comments